2020-07-22 17:28Pressmeddelande

Yasuragi erbjuder vägar till ett lugnare nervsystem

Man klädd i yukata går vid poolkanten i det japanska badet. Ett träd syns i förgrunden och man skymtar de olika betonghusen som utgör en del av badet.Det japanska badet på Yasuragi

Under sommaren har det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi satsat på att ytterligare förstärka sitt erbjudande till gästerna. Med ett flertal olika föreläsningar och workshops har man givit människor en möjlighet att fördjupa både sin kunskap och sin praktiska erfarenhet av olika former av övningar som stärker kroppen och lugnar nervsystemet.

Under juli har man erbjudit Shinrin-yoku, Ikebana, Zenmind, fysisk utomhusträning och nu återstår två helger. En som handlar om mindfulness & medveten andning och en där gästerna kan pröva något som kallas Mindful Movements.

-Sommaren har varit en spännande tid och vi gläds åt att vi trots rådande omständigheter har haft gäster som tagit till sig vårt koncept med öppna armar. När vi nu går in i hösten hoppas vi att vi stärkt många människors kraft att orka hela året ut. De aktiviteter och föreläsningar vi har erbjudit under sommaren ser vi att även företagsgrupper kan ha stor nytta av för att ge kraft både åt individen och gruppen som helhet kommenterar Kristofer Skoglund, Commercial Director på Yasuragi.

Andningsmedvetenhet
Genom att öka medvetenheten om vår andning kan vi träna oss att utnyttja den bättre för att minska stress, få bättre balans i tillvaron och ta bättre beslut. Den 24 juli håller Ann Nilsson Ahnstedt, Senior Trainer på Minds Unlimited en föreläsning med inblick i hur stress påverkar människan, varför vi blir stressade och vad man kan göra för att minska stress samtidigt som produktivitet och arbetsglädje ökar. Deltagarna får prova på enklare övningar där de med hjälp av andningen kan finna ett ankare ned i det som är just nu. Dagen efter, den 25 juli, hålls en workshop med fördjupande praktiska övningar i hur man medvetandegör sin andning och kan använda den som ett verktyg för stressreglering.

Mindful Movements
För drygt 10 år sedan lyckades Torgny Steen och hans fru Anna tillsammans med familjen och Mindful Movements rädda ett av sina fyra barn från utanförskap i skola och utbildning, bota Annas kroniska stressmage och sluta med medicin samt hantera och häva Torgnys utbrändhet. En början på en osannolik resa där de direkt och indirekt fått hjälpa människor i alla åldrar i Norden bättre hantera stress, press, utbrändhet, öka inlärning och kreativitet samt skapa lugn och ro på ett djupare och hållbart sätt.

Den 31 juli och 1 augusti gästar Torgny Yasuragi och delar med sig av sin kunskap i dels en föreläsning, dels en workshop där deltagarna själva får lära sig Mindful Movements.

BOKNING GÖRS I SAMBAND MED VISTELSE PÅ www.yasuragi.se


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand