2020-06-24 10:14Pressmeddelande

Upplev Shinrin-yoku i sin rätta japanska kontext på Yasuragi

Bild från japanska trädgården på spahotellet Yasuragi. Gång med stenar och grus mellan. Bambubuske till vänster och bergvägg med mossa till höger.Shinrin-yoku, japanskt "skogsbad" på Yasuragi.

Det japanska spahotellet Yasuragi, alldeles utanför Stockholm city, satsar denna sommar på en rad spännande aktiviteter för att ge gästerna extra djup avkoppling efter denna märkliga vår.

Mellan den 29 juni och 3 augusti har man sänkt åldersgränsen till 13 år och varje helg erbjuder man ett urval av föreläsningar och workshops, som gästen kan boka som tillägg till sin vistelse.

Först ut, helgen 3 och 4 juli är Shinrin-yoku. En metod utvecklad i Japan. Shinrin-Yoku är japanska och betyder att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen” eller att ”skogsbada”. Under skogsbadet blir du guidad till att bli mer tillgänglig för naturens läkande inverkan, en upplevelse av det som i Japan kallas “skogsmedicin” och som vetenskapligt, både i Japan och runtom i världen, visat sig ha en balanserande effekt på hela vår organism. Denna upplevelse erbjuds genom skogsbadets alldeles särskilda sätt att vistas i naturen, genom ämnen som växtlighet och mark avger och den mångsidiga stimulans som skogen erbjuder.

Skogsmedicin har visat sig minska stress och stärka immunförsvaret. Men även för att minska nedstämdhet och oro, öka våra kognitiva funktioner, reglera blodtryck och förbättra sömnen. Skogsbadet kan erbjuda en skjuts åt vårt allmänna välbefinnande och en avslappnad samhörighet och samklang med den naturliga miljön.

Den 3 juli Föreläsning om varför skogen och naturen är så välgörande för oss.
kl. 17.00 - 18.00 Pris: 200 kr
Den 4 juli Workshop i Shinrin-yoku
kl. 16.00 - 19.00 Pris: 550 kr
Bokas i samband med vistelse på Yasuragi

Guide är Petra Ellora Cau Wetterholm.
Petra är verksam i Stockholm som legitimerad psykolog, mindfulnessledare och certifierad Natur och Skogsterapiguide, utbildare och mentor. Hon är även grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och Shinrin-Yoku Sweden. Petra erbjuder skogsbad, skogsterapivandringar och retreater samt natur- och skogsbaserad utbildning och workshops runt om i Sverige och internationellt. Hon är författare till institutets träningsmanualer i skogsbad, skogsterapi, samt ett skogsterapiprogram för stress och utmattning inom primärvård och en stark förespråkare för naturbaserad behandling i hälso- och sjukvård.

Petra har undervisat nationellt och internationellt och presenterat sitt arbete på flera konferenser, senast på världskonferensen ”Forests for Public Health”, 2019. Hennes arbete har publicerats i dagstidningar som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Göteborgsposten och magasin som Vi, Modern Psykologi, Må Bra, Amelia, Yoga för dig, i radioprogram och i TV-program på TV 4 Nyhetsmorgon and Vetenskapens Värld.

BOKNING GÖRS VIA www.yasuragi.se


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand