2020-06-10 07:15Pressmeddelande

Yasuragi skapar nytt sommarkoncept

Sommar på Yasuragi. Skapa din egen retreat.Sommar på Yasuragi. Skapa din egen retreat.

Det japanska spahotellet, i Nacka strax utanför Stockholm city, satsar på en ny målgrupp för sommaren med fördjupande aktiviteter för inre välbefinnande. Precis som varje år under sommaren erbjuder Yasuragi sitt familjekoncept Yasuragi Kids, i år dock endast två veckor. En i juni och en i augusti. I år har man under övriga veckor valt att satsa på ett utbud riktat till vuxna. Under perioden 29/6- 2/8 har Yasuragi 13 års gräns.

-Tanken med Yasuragi Sommar är som alltid att vi ska vara en plats att komma till för att varva ned och sedan åka hem med ny energi. Vad vi nu gör är att vi skapar ett utbud av aktiviteter och föreläsningar som möjliggör för våra gäster att skapa sitt eget mini-retreat utifrån vilka behov och hur mycket tid man har. Man kan välja att bara njuta av det japanska badet, den goda maten och solen på terrasserna, men det finns också en fin möjlighet att delta i aktiviteter som fördjupar avslappningen och verkligen skapar återhämtning för både kropp och hjärna berättar Kersti Olophsdotter, Head of Brand på Yasuragi.

När man bokar ett sommarpaket ingår flera längre klasser i bl a zenmeditation och kinhin (gående meditation), tabata-träning utomhus, avslappning med klanger, närvaropromenad i naturen och rörlig meditation på takterrassen samt meditation med testund. Utöver det kan man även boka till en sushiskola, sakeprovning eller någon av de tema-aktiviteter som erbjuds varje fredag och lördag under sommarperioden. Under dessa datum har Yasuragi bjudit in personer som brinner för att dela sin kunskap om hur man skapar välmående både i det yttre och det inre.

3 juli Föreläsning om Shinrin-yoku och naturterapi
4 juli Workshop med Shinrin-yoku

10 juli Föreläsning om Zenmind och ditt sannare jag
11 juli Workshop i Ikebana (japanska blomsterarrangemang)

17 juli Föreläsning om träningsmotivation
18 juli Workshop med utomhusträning

24 juli Föreläsning om andningsmedvetenhet och mindfulness
25 juli Workshop i andning och medveten närvaro

31 juli Föreläsning om vikten av fysisk träning för mentalt välbefinnande
1 augusti Workshop i Medvetna Rörelser

Läs mer utförligt om aktiviteterna här

-Vi ser fram emot att välkomna våra gäster i sommar. Efter denna minst sagt märkliga vår ser vi ett ökat behov hos allt fler att stänga av den yttre världen för ett tag och ladda om för att få ny kraft inför hösten. Vi erbjuder nu 2- och 3-nattspaket för de som verkligen vill plocka ihop sin egen Yasuragi-upplevelse, ju fler nätter desto bättre pris. Det är vår förhoppning att vi med vårt sommarutbud verkligen kan inspirera att ta hand om sig själv så att vi tillsammans kan skapa en värld där vi kan leva på ett sätt som är hållbart i längden kommenterar Kristofer Skoglund, Commercial Director på Yasuragi

För att se priser och boka se här: www.yasuragi.se

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand