2023-07-04 08:00Pressmeddelande

Yasuragi flerfaldigt prisat i Haute Grandeur Global Spa Awards

Spa Manager Karolina Heimer and CEO Anna Westerberg standing in front of the outdoor hot springs.Spa Manager Karolina Heimer and CEO Anna Westerberg

Haute Grandeur Global Spa Awards är ett prestigefyllt globalt pris som belönar enastående spaupplevelser världen över. Yasuragi har än en gång ärats med pris i hela fyra kategorier:

  • Best Health & Wellness Spa in Sweden

  • Best Relaxation Retreat in Sweden

  • Best Country Spa in Sweden

  • Best Hotel Spa in Sweden

Haute Grandeur är ett prisinitiativ som syftar till att erkänna och belöna de bästa aktörerna inom den globala spabranschen. Tonvikten för urval ligger på omdömen från gäster från exempelvis Tripadvisor, Facebook, Google och andra plattformar.

Ett flertal faktorer tas i beaktning i utvärderingsprocessen, som till exempel maten, servicen, spa-designen, behandlingsrummen, läget, priset samt den sociala och miljömässiga hållbarheten. Till det läggs att gäster under en period själva får rösta på den anläggning de anser bäst. Endast de anläggningar som får en signifikant hög ranking efter utvärderingen tillåts att delta i Haute Grandeur Global Spa Awards.

- Det är en stor ära för oss att vi tilldelats pris i så många kategorier. Att vi lyckats bibehålla vår höga standard och fortsatt ha gästernas förtroende är något jag stolt kan säga är våra medarbetares förtjänst. Särskilt glad är jag över utmärkelserna Best Health & Wellness Spa  och Best Relaxation Retreat. Yasuragi är en plats där människor ska kunna stänga av den yttre världen för ett tag, varva ned och åka hem med ny kraft. Vi vill att människor ska uppleva den helhet en resort-anläggning kan erbjuda samtidigt som vi värnar vårt japanska arv säger Anna Westerberg, vd på Yasuragi.

Med grund i den traditionella japanska badkulturen har Yasuragi skapat en unik upplevelse för avkoppling för både kropp och sinnen. Det japanska badet på över 3000 kvm är hjärtat på Yasuragi, men det är inte ett spa i vanlig bemärkelse. Här erbjuds gästen ett helhetskoncept. Allt som görs på Yasuragi ska ge gästen en möjlighet att komma i kontakt med sig själva och lugna ned nervsystemet. Yasuragi utgår från ett salutogent synsätt och fokuserar på de faktorer som främjar hälsa inom ramen för verksamheten. Det gäller allt från baden, maten, behandlingarna, aktiviteterna, designen och bemötandet.

- Som nytillträdd chef för det japanska badet blir jag väldigt inspirerad av att vi fått dessa fina utmärkelser. Det ger glädje att få vara en del av den fortsatta utvecklingen av det japanska badet med tillhörande behandlingsutbud. Just nu tittar vi på hur vi ytterligare kan förfina vårt utbud och skapa än mer värde för våra gäster. Det blir en fortsatt resa mot att ge människor djup återhämtning, vilken vi alla vet är grunden för hälsa kommenterar Karolina Heimer, Chef för det japanska badet

Även 2018 fick Yasuragi förmånen att utses till bästa spaupplevelse i Sverige i flera kategorier så som Best Resort Spa och Best Hotel Spa. Det året, precis efter den omfattande ombyggnationen av det japanska badet fick man även priset Best Spa Design.

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand

Relaterade nyheter