2019-10-22 07:37Pressmeddelande

Yasuragi äras som Sveriges bästa hotellspa i World Spa Awards

Yasuragi Japanese bathFotograf: Markus Crépin

Vid en prisceremoni på exklusiva Armani Hotel i Dubai fick Yasuragi, det japanska spa- och konferenshotellet i Nacka utanför Stockholm, ta emot pris som ”Sweden´s Best Hotel Spa". World Spa Awards arbetar för att belöna expertis och hög klass inom spa- och wellnessindustrin. 


Sweden´s Best Hotel Spa

World Spa Awards utvecklades som en reaktion på den överväldigande efterfrågan från spaindustrin på ett rättvist och öppet program med uppdrag att fungera som riktmärke för spetskompetens och för att hjälpa till att främja ny tillväxt inom spa-turismen.

 

Vinnaren koras genom röster från yrkesverksamma inom spa-industrin, d v s  ledande befattningshavare, reseköpare, researrangörer, agenter och media samt att allmänheten får möjlighet att rösta på sin favorit online. Prisceremonin hölls den 21 oktober på Armani Hotel i Dubai. Jimmy Myhrinder, chef för japanska badet på Yasuragi var på plats och tog emot priset. 


-Jag känner mig väldigt ödmjuk inför att vi än en gång får en utmärkelse vid en stor internationell prisceremoni. Vi arbetar för att konstant utveckla både våra miljöer och vår serviceupplevelse. Utmärkelser likt denna sporrar oss att vara på topp och ge av vårt bästa till våra gäster
kommenterar Jimmy Myhrinder, chef för japanska badet på Yasuragi.

 

World Spa Awards ärar spa-anläggningar inom kategorierna Best Hotel Spa, Best Resort Spa, Best Wellness Retreat och Best Spa Destination, vardera belönade på nationell nivå. Det finns även ett antal nomineringar på global nivå, däribland World´s Best Spa Design, i vilken även Yasuragi var nominerade. Vann gjorde Lanserhof at The Arts Club.


-Efter den omfattande ombyggnationen av vårt japanska bad är det oerhört ärofyllt att bli nominerad i kategorin World´s Best Spa Design tillsammans med hotell som Armani Hotel i Milano och Retreat Spa at Blue Lagoon på Island. Vi fortsätter nu att utveckla vårt koncept och ser fram emot att ta emot än fler internationella gäster, avslutar Jimmy Myhrinder.

 

2018 öppnade Yasuragi åter efter en omfattande nybyggnation av det japanska badet. Den nya miljön är ritad av DAP Arkitekter som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Man har plockat upp materialen betong och trä, från byggnadens ursprungliga arkitektur av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.

 

Yasuragi har tidigare fått ta emot utmärkelser i World Luxury Spa Awards, då som ”Best Resort Spa in Europe” och ”Best Destination Spa in Sweden” samt Condé Nast Johansens Awards for Excellence och Haute Grandeur Global Spa Awards.

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand