2024-03-04 09:31Pressmeddelande

Fredrik Björkman blir ny Director of Sales på Yasuragi

Bild på fredrik Björkman stående vid de varma utomkällorna i det japanska badet på Yasuragi. Han står lutad mot en träpelare iklädd mörk kostym och ljus skjorta. I bakgrunden ser man en betongvägg samt del av varm källa med solen som glittrar.Fredrik Björkman, Director of Sales på Yasuragi

Yasuragi, en av Nordens mest exklusiva destinationer för avkoppling och möten, är glada att meddela utnämningen av Fredrik Björkman till rollen som Director of Sales. Björkman tar med sig en imponerande erfarenhet från hotellbranschen och en stor passion för att leverera exceptionella mötesupplevelser till sina nya roll.

Med en karriär som startade inom hotellbranschen redan vid 17 års ålder, har Fredrik Björkman arbetat sig från driften hos Radisson Blu i Göteborg till att bli en erfaren säljledare med bred kunskap om branschen.

Fredriks väg inom hotellvärlden har omfattat olika ansvarsområden, inklusive innesälj för Nordic Choice Hotels (numera Strawberry), koordinering av affärer för hela Strawberrykoncernen och rollen som Regional Sales Manager i Stockholm. Under pandemin tog han sig an nya utmaningar inom företagsbostäder för bolaget Strawberry Living, innan han återvände till hotell- och mötesförsäljning som Central Sales Manager för Strawberry. Senast kommer han från rollen som Sales Manager på systeranläggningen Copperhill Mountain Lodge.

Jag är hedrad över möjligheten att arbeta med ett av koncernens mest framstående varumärken och jag är övertygad om att vi, med vår samlade kompetens och fokus på samarbete, kommer att skapa minnesvärda upplevelser för våra gäster kommenterar Fredrik Björkman.

Med en övertygelse om att fysiska möten är avgörande för att bygga gemenskap och trygghet, har Fredrik som mål att Yasuragi ska bli den föredragna mötesplatsen för företag som vill utvecklas. Han lägger också stor vikt vid samarbete, både internt på hotellet och externt med kunder och partners.

Vi är stolta över att välkomna Fredrik till Yasuragi-familjen. Hans driv och gedigna erfarenhet av vad företag behöver för en lyckad konferens kommer att vara en fantastisk tillgång för oss när vi fortsätter att utveckla och stärka vår position som en ledande destination för möten säger Eva Ottosson Rask, vd på Yasuragi.

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand