2024-02-09 06:41Pressmeddelande

Yasuragi går in i en ny era – Eva Ottosson Rask blir General Manager för det japanska resorthotellet

Eva Ottosson Rask, ny vd för Yasuragi står lutad mot en grå vägg av microcement. Iklädd svart kostym och blank grå topp. I bakgrunden en rund rislampa och en mörkbrun träsoffa. Eva har långt mellanblont hår och ett stort leende.Eva Ottosson Rask blir ny vd för Yasuragi

En unik oas föds på nytt. Resorthotellet Yasuragi i Stockholm välkomnar den erfarna ledaren Eva Ottosson Rask som ny General Manager. Eva får ansvaret att ta den japaninspirerade destinationen på Hasseludden in i framtiden. Fokuset för konceptet framåt är tydligt: stillhet och puls i harmonisk kontrast.

Det är spännande tider för Yasuragi. Det japanska resorthotellet strax utanför Stockholm har varit en unik plats i mer än 25 år – och nu rustar man för framtiden. När konceptet ska förfinas tar man in en ledare med lång erfarenhet av att leda premiumresorts: Eva Ottosson Rask. Hon är tidigare General Manager på Copperhill Mountain Lodge i Åre, där hon lett skidresorten från klarhet till klarhet. Nu återvänder hon till sin hemstad.

Eva är inget annat än en exceptionell ledare. Hon kommer att fortsätta positionera Yasuragi som en av norra Europas mest unika och älskade resort- och mötesanläggningar. Vi ser fram emot att ta del av hennes enorma driv och gästfokus för att utveckla både upplevelsen av hotellet, men också utformningen av det. Med Eva vid rodret kommer Yasuragi att fortsätta sätta standarden för framtidens resortupplevelser, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer på Nordic Hotels & Resorts.

Eva Ottosson Rask är känd för sitt handlingskraftiga och orädda ledarskap. Hon började sin resa inom Strawberry 2009, då som HR- & Marknadschef för Clarion Hotel Sign. Hon har även varit General Manager på Clarion Collection Hotel Tapto. 2016 gick flyttlasset till Åre där hon styrt Nordic Hotels & Resorts norra flaggskepp Copperhill Mountain Lodge. Under hennes tid på Copperhill har såväl omsättning som lönsamhet ökat kraftigt. Här har hon lyckats göra hotellet till en favorit bland både lokalbor och besökare från hela Norden.

Med utgångspunkt i japansk kultur och Ryokan - tradition har Yasuragi sedan start lockat besökare som letar efter en alternativ resortupplevelse. Vridningen av Yasuragis koncept kommer i en transformativ tid och för att möta morgondagens gäst har Eva startat en förändringsresa. Hennes expertis ligger i att inspirera i förändring, alltid med ett kommersiellt tänk i alla led.

Den japanska kulturen är en oändlig källa av inspiration. I Yasuragis nya era kommer vi att utforska och förstärka alla dess aspekter. Vi kommer djupdyka i kultur, matfilosofi och genuina möten. Yasuragi har länge varit en ledstjärna när det kommer till sinnliga intryck, och jag är otroligt stolt över att få ta det fantastiska arbetet som gjorts här vidare. Framåt väntar en resa av nya och oförglömliga upplevelser för våra gäster – i sann Yasuragi-anda, säger Eva Ottosson Rask, General Manager på Yasuragi.

Eva Ottosson Rask tillträdde som General Manager på Yasuragi 1 januari, 2024.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand