2024-02-20 07:50Pressmeddelande

Yasuragi anställer hotellproffset Jessica Froby som ny Hotellchef

Jessica står framför japanska rispappersväggar så kallade shoju.
Hon bär svart kostym och har långt blont lite vågigt hår.Jessica Froby, Hotellchef på resorthotellet Yasuragi

Yasuragi, det japanska resorthotellet i Nacka och en av Sveriges mest framstående destinationer för avkoppling och välbefinnande, är glada att meddela utnämningen av Jessica Froby till rollen som ny hotellchef. Jessica kommer att vara en viktig del i att leda Yasuragi in i en spännande framtid efter en framgångsrik karriär som Chief Operating Officer (COO) på Cirkus Venues.

Jessica Froby har en gedigen bakgrund från olika roller inom hotell och en beprövad skicklighet inom besöksnäringen. Yasuragi ser fram emot att dra nytta av hennes erfarenhet och ledarskap.

-Det är med stor glädje och förväntan vi välkomnar Jessica som vår nya hotellchef. Hennes starka ledarskapskompetens och erfarenhet från hotellvärlden kommer att vara en tillgång för Yasuragi när vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande till marknaden, säger Eva Ottosson Rask, vd på Yasuragi.

På Yasuragi ansvarar Jessica framförallt för hotelldelens drift med sina 191 rum och japanska sviter samt reception, butik, housekeeping och fastighet.

Jessica Froby kommenterar utnämningen och övergången till Yasuragi:
- Jag är mycket hedrad och ser fram emot att vara en del av Yasuragi-teamet. Det är en fantastisk möjlighet att arbeta med ett så ansett varumärke och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om den japanska kulturen. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa en ännu mer exceptionell upplevelse för våra gäster.

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand