2020-05-25 07:50Pressmeddelande

Ta med barnen till Japan i sommar

Under Yasuragi Kids är alla åldrar välkomna till Yasuragi, det japanska spahotellet i Nacka, Stockholm.Under Yasuragi Kids är alla åldrar välkomna till Yasuragi, det japanska spahotellet i Nacka, Stockholm.

Bara 20 minuter från Stockholms innerstad, i Nacka, ligger det japanska spahotellet Yasuragi vackert beläget i tallskogen med utsikt mot Stockholms inlopp. Under sommaren öppnar man varje år upp för det populära familjekonceptet Yasuragi Kids, då alla åldrar är välkomna. I år hålls Yasuragi Kids under perioderna 21-28 juni samt 3-9 augusti. Under denna tid erbjuder Yasuragi ett fint utbud av aktiviteter och behandlingar anpassade för både barn och vuxna att uppleva tillsammans.

Att få bada på samma vis som man gör i Japan är ett äventyr i sig. Den japanska tvagningen och källorna utomhus i skogen är något som de allra flesta uppskattar, oavsett ålder. Förutom att njuta av det japanska badet med varma och kalla källor ute i naturen och andra härliga möjligheter till avkoppling som kolsyrebad, ångsaltbastu och bergrumsbad kan barn och vuxna uppleva spännande aktiviteter som t ex sushiskola, oyakoyoga och shinrin-yoku.

Grunden i konceptet Yasuragi handlar om att få koppla av och lugna ned nervsystemet, något som även barn behöver idag.

-Under Yasuragi Kids vill vi erbjuda en plats där barn och vuxna tillsammans kan umgås och vila både kropp och hjärna. Hos oss stänger man av mobiler och skärmar för att uppleva den så viktiga närvaron och närheten. Forskning visar att när vi är tillsammans med våra allra närmaste så sjunker stresspåslagen påtagligt och hjärnan får den vila och återhämtning den så väl behöver säger Kersti Olophsdotter, Head of Brand på Yasuragi.

På Yasuragi råder enkelhetens lov. Packa lätt och kom som du är. Precis som på ett japanskt onsen, en anläggning i anslutning till en varm källa, så får man här en yukata. Det är en japansk bomullsrock gästerna bär som sin klädedräkt under hela sin vistelse, ingen stress med ombyten. Även barnen får en egen att behålla som minne vid hemfärd.

Att koppla av är en del av Yasuragi Kids, men det handlar också om att ha roligt tillsammans och bara få vara bortom tävlingar och prestationer. I pysselrummet kan man låta den egna kreativiteten flöda och inspireras av japanska konstarter som origami och kalligrafi. För alla barn mellan 8 och 12 år erbjuds barnanpassade behandlingar. Här kan de koppla av med en ansiktsmassage eller prova den japanska massagen Shiatsu och självklart finns ett brett utbud av behandlingar även för de större som vill ha en stund för sig själva.

Och inte att förglömma, hela Yasuragi är för många barn som att komma till en annan värld, en liten bit av Japan. Kom över dagen eller stanna över natten.

Yasuragi Kids kan bokas under perioderna 21-28 juni samt 3-9 augusti, då råder ingen åldersgräns. 29 juni - 2 augusti öppnar Yasuragi sitt sommarkoncept med åldersgräns 13 år.

Läs mer och boka här: www.yasuragi.se/kids

 

 Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand