2014-05-13 11:07Pressmeddelande

Yasuragi tilldelas Årets Branschpris 2014 av föreningen Svenska Spahotell.

null

Motiveringen lyder: "De visar att ett genomtänkt koncept håller i längden och kommer bära in i framtiden. De anpassar tidens trender, krav och behov till att passa i kostymen. De förvaltar nuet för en bättre framtid. Hållbart var ordet!"

-Vi är oerhört glada över utmärkelsen och den fina motiveringen. Yasuragi har funnits i 17 år nu och har under den tiden kontinuerligt utvecklats och förfinats. Vi vårdar vårt japanska arv samtidigt som vi hela tiden försöker tänka nytt och se till människans grundläggande behov. Detta tillsammans med vårt intensiva hållbarhetsarbete gör att vi ligger rätt i tiden säger Anna Spjuth, VD på Yasuragi.

Priset delades ut på de årliga Spadagarna där nästan 300 medlemmar, inbjudna gäster och leverantörer samlas för att inspireras och utveckla branschen. Dagarna är fyllda med aktiviteter, föreläsningar, workshops och möjligheter att utbyta erfarenheter. Temat för årets Spadagar är Framtid.

-Den urgamla japanska badtraditionen passar mer än någonsin tidigare väl in i människans behov av stillhet och reflektion. Vår styrka är att vi kompletterar detta med nytänkande och att vi alltid tänker på helhetsupplevelsen. Priset inspirerar oss att fortsätta utvecklingen in i framtiden och se till att människor får en fristad där de kan hämta ny energi kommenterar Jimmy Myhrinder Spachef på Yasuragi.

Svenska Spahotell är en förening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet. 
För medlemskap i föreningen krävs att man uppfyller samtliga uppställda kriterier inom de fyra hörnstenarna rörelsevilanäring och beröring. För hotellgästen är därmed en anläggnings medlemskap en garanti att det finns ett högklassigt utbud av behandlingar och aktiviteter samt att dessa utförs av välutbildad personal. Föreningen vill också verka för ett hållbarhetsperspektiv inom spabranschen.

Yasuragi har även under 2014 tagit emot pris för Årets Spa i SpaStar Awards.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand