2014-12-18 12:35Pressmeddelande

Yasuragi skapar zon för digital tystnad i Japanska badet

null

Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi på Hasseludden utanför Stockholm kommer från mitten av januari att skapa en helt mobilfri zon i sitt Japanska bad.

-Vårt kundlöfte är att här ska människor kunna varva ned, hitta tillbaka till sin energi och åka hem med ny kraft. Att skapa ett område på vår anläggning där det är möjligt att helt stänga av den yttre världen är ett led i att förstärka detta kundlöfte säger Florence Cardell Marknads- och försäljningschef på Yasuragi.

Det talas idag mycket om den digitala stressen och hur det påverkar vår hjärna och vår stressnivå att ständigt vara uppkopplade och nåbara. Allt fler upptäcker hur skönt det är att ibland bara få vara närvarande i det som är.

Den mobilfria zonen på Yasuragi kommer att innefatta det japanska badet med tvagningsrum, poolområde, varma källor, behandlingsrum och loungen där gästerna kopplar av mellan de varma baden.

På mötesavdelningen, i restaurangerna och övriga utrymmen är det tillåtet att använda mobiltelefon.

-Vi vet att många idag använder mobiltelefon och surfplattor som ett arbetsverktyg. Så självklart är det möjligt att använda dessa fritt på vår mötesavdelning. Det vi vill åstadkomma med den mobilfria zonen är dock en möjlighet för människor att skapa lite mer balans mellan arbete och frihet och mellan att vara uppkopplad och att njuta av det som är här och nu, utan att berätta i sociala medier för alla man känner kommenterar Florence Cardell

Att det överhuvudtaget finns ett begrepp som digital detox idag säger en del om vilken värld många lever i. Det kommer alltmer forskning som visar hur en alltför digits närvaro påverkar oss som människor. Studier visar att det påverkar våra stressnivåer i form av ökad kortisolutsöndring vilket bland annat får konsekvenser för sömnkvaliten. Även vår förmåga till social interaktion, vår empati, påverkas när vi ägnar alltför mycket tid på t ex social medier.

-Yasuragi betyder inre ro och harmoni. Vi vill vara trogna vårt koncept och erbjuda våra gäster att komma tillbaka till sig själva och finna mer av sin egen inneboende harmoni. Det här är ett naturligt steg för oss när det gäller att stärka vårt varumärke avslutar Anna Spjuth, VD på Yasuragi.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand