2012-11-19 16:08Pressmeddelande

Yasuragi satsar stort på säkerhet!

null

Under fredagen den 16 november 2012 utbildade spa- och mötesanläggningen Yasuragi Hasseluddden 188 av sina anställda i första hjälpen under loppet av 15 timmar.

De anställda fick genomgå utbildning i HLR (Hjärt-Lungräddning), D-HLR (Hjärt-Lungräddning med defibrilator) samt L-ABC (Lägesbedömning – Andning, Blödning, Chock). Alla 188 utbildades på en dag mellan kl.07.00och22.00.

 -Yasuragi vill vara en säker plats både för våra gäster och medarbetare.
Det finns tillfällen när kunskap kan vara livsavgörande. Med grundläggande kunskaper i första hjälpen och hjärt- lungräddning är det större chans att man vågar agera i en svår situation och vid livshotande akuta sjukdomstillstånd.
Vi ser detta som en service utöver det vanliga
säger Madeleine Andersson, hotellchef på Yasuragi.

Ansvarig för satsningen är Yasuragi Hasseluddens egen Lena Hiram, ansvarig för japanska badet, med 12 års erfarenhet av utbildning i första hjälpen.

 -Årtionden av forskning har resulterat i att man identifierat ett antal nyckelfaktorer som har betydelse för chansen att överleva ett hjärtstopp. 
Att tidigt upptäcka varningssignaler och snabbt påbörja HLR ökar chanserna markant för att den drabbade ska klara sig. Därför känns det tryggt att så många av våra medarbetare nu fått utbildning i detta. Naturligtvis följer vi kontinuerligt upp dessa kunskaper och vi kommer att inkludera en kurs i HLR för alla nyanställda i arbetsplatsintroduktionen
berättar Lena Hiram.

 Yasuragi Hasseludden är säkerhetscertifierade via Safe Hotels, vilket innebär att anläggningen håller hög nivå när det gäller både säkerhetsrutiner och utrustning. Vid granskning säkerställs 220 punkter gällande sjukvård, personlig säkerhet och brandsäkerhet. Detta revideras varje år för att behålla certifieringen. På plats finns bl a två hjärtstartare och larm för hörselskadade.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 164 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand