2016-06-16 09:28Pressmeddelande

Yasuragi satsar på emotionell närvaroträning för anställda

Samhället har förändrats och många företag kämpar med stressrelaterade sjukdomar. Som ett ytterligare steg i sitt kontinuerliga hållbarhetsarbete låter nu den japanska spa- och konferensanläggningen Yasuragi sina anställda gå en mindfulnessutbildning på arbetstid. Med hjälp av mindfulness och närvaroträning ska Yasuragi skapa en mer hållbar värld både när det gäller företagande och individers välbefinnande.

- För oss på Yasuragi är gästerna det viktigaste vi har. Vi har ett kundlöfte som lovar att här ska människor kunna varva ned, hitta tillbaka till sin energi och åka hem med ny kraft. Vi vill leva som vi lär och därför skapar vi en kultur inom företaget som syftar till att vara hållbar för individen även utanför våra väggar. Vi ser till alla människor i vår verksamhet, gäster och medarbetare. Vårt personallöfte säger ”Jag vill känna att jag mår bra på jobbet” och det övergripande namnet på vårt hållbarhetsarbete är Feel Good, Do Good. Allt börjar med oss själva och sprider sig som ringar på vattnet, säger Sunniva Fallan Röd, vd på Yasuragi.

Yasuragi har precis avslutat den första åtta veckor långa mindfulnessutbildningen The Gap via Minds Unlimited, ett av de första företagen i världen som är certifierade på medvetenhetsträningen Search Inside Yourself, utvecklad på Google. Metoden, som också kallas ”Den oväntade vägen till framgång”, är baserad på mindfulness och emotionell intelligens. Träningen leder bland annat till bättre beslutsfattande, stärker samarbetsförmågan, ger hållbar utveckling och bättre social arbetsmiljö.

- Vi är alla ledare, eftersom allt vi gör påverkar andra. Mindfulness är ett sätt att lära känna oss själva på ett emotionellt plan och få kontroll över tankar, impulser och känslor – ett fantastiskt sätt att skapa ett starkt och medvetet självledarskap. När vi som anställda mår bra, kommer vi också att göra bra saker för andra. Enkel visdom, men vi behöver tid och redskap för att lära oss att må bra. Jag vill ge våra anställda makt att kunna påverka sina egna liv. Med den här utbildningen får våra medarbetare hjälp att verkligen förstå att var och en av oss har full makt att välja hur vi vill reagera, tänka, känna och därmed påverka medmänniskor, fortsätter Sunniva Fallan Röd.

Mindfulnessutbildningen är ett naturligt komplement till FranlinCoveys självledarutbildning De 7 Goda vanorna som alla anställda på Yasuragi genomgått och som man parallellt fortsätter att arbeta med.

- När vi lär känna oss själva på ett djupare emotionellt plan kan vi också i högre grad tillgodogöra oss den teoretiska kunskap vi lär oss i olika kurser och utbildningar. Det är också då som vi med hög trovärdighet kan leverera det vi säljer till andra företag, säger Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi.

Yasuragi var tidigt ute med att erbjuda närvaroövningar i form av meditation, qi gong och do in till både företag och spagäster. I snart 20 år har zenmeditation varit ett stående inslag på schemat. I början var det inte helt självklart för många företag varför man skulle delta i dessa pass. Den moderna hjärnforskningen har dock under åren visat vilken god effekt detta har på våra stressnivåer och därmed också vår förmåga att fatta väl avvägda, långsiktiga beslut.

- Att efter en två dagars konferens vara proppmätt både i magen och huvudet är varken hållbart eller produktivt. Därför vill vi sätta ramarna för mötet – allt från att maten som serveras är hälsosam och ger rätt energi, att det finns pauser där deltagarna kan vila huvudet i form av korta meditationer eller självmassage till att deltagarna får tid att njuta av det japanska badet, fortsätter Florence Cardell.

- Om alla börjar i det lilla och förstår vilket ansvar var och en av oss faktisk har, så har vi möjlighet att bidra till en värld med högre grad av harmoni och därmed fred. Här har jag och andra företagsledare både ett ansvar och en möjlighet att påverka. Tiden att frigöra talanger genom att pressa, stressa och använda chefsmakt är förbi – det är ett kortsiktigt och dränerande sätt att leda företag. Tiden för självledarskap, personligt ansvarstagande och kärleksfull ledning av andra är det enda rätta sättet att få människor att må bra, och därmed göra bra, Feel Good – Do Good. Det är inget flummigt utan något som varje klok och affärsinriktad ledare måste ta i beaktande nu och i framtiden, avslutar Sunniva Fallan Röd.

Minds Unlimited är ett av de första företagen i världen som är certifierade på medvetenhetsträningen Search Inside Yourself, som är utvecklad på Google. Metoden är baserad på mindfulness och emotionell intelligens och utgår från neurovetenskaplig forskning. För mer information: www.mindsunlimited.se

FranklinCovey har över 30 års erfarenhet av att hjälpa organisationer världen över med att skapa de beteenden som krävs för att nå sina önskade resultat. Deras expertisområden är framför allt inom ledarskap, exekvering, produktivitet, förtroende, försäljning och skolutveckling och idag finns vi i 147 länder. För mer information: www.franklincovey.se

FOR ENGLISH see attached document below

_________________________


Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 222 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand