2011-04-27 16:45Pressmeddelande

Yasuragi presenterar nytt deluxerum

null

Nu slår Yasuragi upp portarna till ett nytt deluxerum, det fjärde i ordningen. Rummet, som har en hänförande utsikt över Höggarnsfjärden, heter Umi vilket betyder hav på japanska.

I Umi kan fyra gäster njuta av en harmoniskt atmosfär där olika naturmaterial står för en dämpad färgkomposition med många inslag av trä som lärk, ceder och alm.

I det fantastiska badrummet står badkaret i fokus. Väggar i cederträ skapar en ombonad känsla tillsammans med kaklet som frambringar en illlusion av bambustammar, och på bänken vid fönstret kan man sitta och begrunda naturens skiftningar. Badrummet har också har egna tvagningsplatser, likadana som finns i vårt japanska bad.

I Umi finns både en dubbelsäng och en bäddbar futonsoffa samt en stor walk-in-closet. Rummet har formgetts av välkända arkitektbyrån Kastrup Sjunnesson, som även skapat flera andra miljöer på Yasuragi.

- Vi har strävat efter att skapa en helhetskänsla av lugn och ro där man kan uppleva en aning av Japan, som känslan för möten mellan olika material på ett modernt, tidlöst sätt, säger Ulla Kastrup på Kastrup Sjunnesson Arkitekter.

För mer information:

Nenne Nestius, press- och marknadsansvarig Yasuragi Hasseludden
nenne.nestius@yasuragi.se. Tel. 08-747 62 93.

Ulla Kastrup, arkitekt Kastrup Sjunnesson Arkitekter
ulla@kastrup.sjunnesson.com. Tel. 070-966 66 05.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 164 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 164 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand