2015-04-28 15:46Pressmeddelande

YASURAGI OCH NORDIC CHOICE HOTELS VINNER ARLA GULDKO 2015 FÖR BÄSTA MILJÖARBETE

null

Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi på Hasseludden har tillsammans med moderkoncernen Nordic Choice Hotels utnämnts till vinnare i Arla Guldko, i kategorin ”Bästa Miljöarbete”.

För sextonde året hölls finalen i Arla Guldko på Grand Hotel i Stockholm. Yasuragi och Nordic Choice Hotels var en av tre finalister i kategorin Bästa Miljöarbete tillsammans med Green Matmarknad i Malmö och Östarps Gästgivaregård i Blentarp. Arla Guldko är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar de som satsar extra mycket på att sprida matglädje och göra ett bra miljöarbete. För Yasuragi och Nordic Choice Hotels är det viktigt att aldrig bli färdiga med miljö- och hållbarhetsarbetet, utan att hela tiden fortsätta hitta nya vägar som leder till en mer hållbar värld. 

Varje dag jobbar medarbetarna på Yasuragi efter sitt hållbarhetskoncept ”Feel good, do good”, vilket handlar om att nå en hållbar livsstil som involverar ekologisk-, ekonomisk- och social hållbarhet samt ett hållbart ledarskap. Yasuragi ingår i kedjan Nordic Choice Hotels, som systematiskt arbetar med miljö och hållbarhet på alla sina hotell i Norden.

- Under det senaste året har vi utvecklat vårt starka hållbarhetsarbete genom att skapa Matevolutionen, ett koncept för att utvecklas inom ramarna för hållbar mat och dryck. Vi är otroligt glada och stolta över att vårt arbete uppmärksammas av Arla Guldko. Med denna uppmärksamhet hoppas vi kunna inspirera och påverka fler att börja jobba för en hållbar utveckling, säger Daniel Pettersson, Food and Beverage Manager på Yasuragi. 

I Matevolutionen har Yasuragi formulerat tydliga ställningstaganden för att skapa ett hållbart kretslopp av duktiga leverantörer, hållbara råvaror samt en minimerad och effektiv avfallshantering. Det handlar i grunden om att ta ansvar för en hållbar nutid och framtid. Att kunna påverka sina leverantörer att ta fram ekologiska och hållbara matalternativ på marknaden har blivit en viktig del i Yasuragis hållbarhetsarbete.

- Det här är andra året i rad som vi är i final i Arla Guldko för bästa miljöarbete. Att vi nu vann är fantastiskt. Alla medarbetare på Yasuragi är en del av detta pris, tack vare allas insats blir vi bättre och utvecklas hela tiden. För alla som jobbar på Yasuragi är hållbarbetarbetet en självklar del av kulturen. Allt går att förbättra, allt är möjligt. Det visar inte minst denna utmärkelse, säger Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

FOR ENGLISH see attached document below.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 197 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand