2015-02-02 13:33Pressmeddelande

YASURAGI OCH NORDIC CHOICE HOTELS I FINAL TILL ARLA GULDKO 2015

null

Genom ett gediget hållbarhetsarbete som är integrerat hos varje medarbetare har Yasuragi och Nordic Choice Hotels kvalificerat sig för en finalplats i den nationella tävlingen Arla Guldko, i kategorin Bästa Miljöarbete. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 27 april på Grand Hôtel i Stockholm.

För Yasuragi är det viktigt att aldrig bli färdig med miljö- och hållbarhetsarbetet, utan hela tiden fortsätta hitta vägar för en mer hållbar värld. Företaget arbetar efter sitt eget breda hållbarhetskoncept som går under namnet ”Feel good, Do good”. Det handlar om att nå en hållbar livsstil som involverar ekologisk, ekonomisk, social hållbarhet och ett hållbart ledarskap. Yasuragi ingår i Nordic Choice Hotels-kedjan som arbetar systematiskt med miljö- och hållbarhet.

- Det här är andra året i rad som vi är i final till Arla Guldko för bästa miljöarbete och det sporrar och inspirerar oss att vara med. Utan vår fantastiska personal hade vi aldrig klarat att genomföra så många positiva förändringar när det gäller hållbarhet. Alla som arbetar här ser hållbarhetsarbetet som en självklar del av kulturen. Allt går att förbättra, att allt är möjligt, säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

Yasuragi och Nordic Choice Hotels är en av tre finalister i kategorin Bästa Miljöarbete. De två andra är Green Matmarknad i Malmö och Östarps Gästgivaregård i Blentarp. Juryn består av Dick Due-Pedersen och Anna-Karin Modin-Edman, Arla Foods AB, Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip, David Kallòs, krögare, Per Rosengren, Saltå Kvarn AB.

Det är sextonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori mottar statyetten Arla Guldko, ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. 

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter 197 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand