2013-04-26 08:15Pressmeddelande

Yasuragi möter våren med nya japanska mötesrum, stilrena hotellrum och utökad badupplevelse

null

Yasuragi Hasseludden är med sitt unika läge vid Stockholms Skärgård känt för att vara en oas där besökaren kan komma ner i varv och njuta i en avslappnad miljö.

Nu har Yasuragi utökat anläggningen med nyinredda helt unika mötesrum och 27 stilfulla hotellrum med inspiration från Japan. Det japanska badet har fått fler varma utomhuskällor, en bastu med utsikt över talltopparna och tillhörande kallpool – allt för att på ett personligare och kreativare sätt möta morgondagens konferensgäster.

Yasuragi står nu redo att fortsätta leda utvecklingen på mötesmarknaden. De nya möteslokalerna är omgjorda i en mer japansk stil som lättare kan anpassas efter kundens behov, men också inspirera till kreativitet och ge bättre effektivitet. I nästan alla mötesrum finns fototapeter med motiv som förstärker det japanska och känslan av att vara på Yasuragi.

- Vissa rum, med utsikt mot vattnet, håller alla en lugnare stil för att inte konkurrera med den vidunderliga utsikt som bjuds ut mot Höggarnsfjärden. Besökaren på Yasuragi ska mötas av en helhetsupplevelse där varje del är en lika viktig pusselbit för återhämtning, sinnesnärvaro och ny inspiration. Samtidigt är det viktigt för oss att skapa miljöer som tillfredsställer olika företags skiftande behov och därför är vi nu stolta över att kunna inviga vår nya mötesavdelning där det finns ett sorts rum för varje typ av möte, säger Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi Hasseludden.

Inredningen i de nya mötesrummen är skapad av Doos Arkitekter med Alexandra Wachtmeister i spetsen. I den stora loungen där mötesgästerna kan ta sin paus, är temat japansk trädgård. Fototapeterna har motiv av japansk stenträdgård. De nya möblerna går i gröna toner och naturmaterial. Ett vitalt rum där utsikten mot fjärden är det dominerande och resten av inredningen skapar en känsla av att naturen utanför tagit ett steg in i rummet.

- Vår tanke med den nya mötesavdelningen har varit att ta in det moderna Japan till Yasuragi. Japan är verkligen ett land med kontraster och det vill vi också visa för mötesgästerna som nu får möta allt från mangamålningar till japansk trädgårdskonst, säger Alexandra Wachtmesier, Doos Arkitekter.

Energipaus med rawfood
Den nya nyttiga Energipausen på Yasuragi är ytterligare ett steg i den fortsatta utvecklingen mot att tillgodose framtidens medvetna möteskunder. Inspirationen kommer från rawfood och har inslag av japanska smaker. Här finns bland annat choklad- och kaffebollar med torkad frukt, fruktsallad med rårörda bär, sesam- och honungsrostade nötter, nybakade småbröd med rawfoodkräm, säsongens juice och nyttiga smoothies. Självklart serveras också ekologiskt kaffe och te.

Nya hotellrum med magnifik skärgårdsutsikt
Yasuragi har även utökats med 27 nya hotellrum i japansk stil. De nya rummen finns i en helt ny korridor som byggts ovanpå den befintliga byggnaden, vilket gör att utsikten ut mot Höggarnsfjärden här blir magnifik. Både tillbyggnaden och de nya rummen har ritats av White Arkitekter. Rummen skiljer sig åt, men har en gemensam färgsättning och materialval. Färgerna går i blå toner. Naturen är närvarande i material och detaljer. Hav, furu och stenar är genomgående tema.Det japanska vågmönstret, Seigaiha, går igen på flera ställen, dels i tapeter, dels i sänggavlar och textilier. Mönstret användes från början för att beskriva hav på gamla kinesiska kartor. I Japan har det traditionellt sett varit ett mönster man främst burit på klädedräkter.Vissa rum har tatami (japanska stråmattor) på golvet och andra har lena furugolv. De traditionella japanska tatamimattorna är även de sköna att gå på och precis som i Japan tar man naturligtvis av sig skorna innan man går in i rummet.

Nya delar i det japanska badet
Det japanska badet, hjärtat på Yasuragi, har fått nya avkopplande miljöer att erbjuda gästerna. Här är det KastrupSjunnesson arkitekter som med sin djupa kunskap om det japanska skapat mer plats för lugnet. De varma utomhuskällorna i tallskogen med utsikt över vattnet har utökats till fem stycken. Ute på den nybyggda altanen ligger det nu en bastu med utsikt över talltopparna och i anslutningen till den en kallvattenpool för uppfriskande dopp, helt i japansk anda. En ny lounge för vila och stillhet har också byggts. För att förstärka stillheten, finns här ljuddämpande material.

-Med det japanska badet, den japanska trädgården, den stora altanen, våra japanska restaurangkoncept och de nya skräddarsydda mötesrummen finns alla möjligheter att skapa sitt bästa möte. I den japaninspirerade miljön finns också den stillhet och det lugn som vi behöver för att kunna tänka klart och hämta ny energi, säger Florence Cardell

Yasuragi Hasseludden fick nyligen ta emot utmärkelsen ”Bästa spakonferens” i Spastar Awards 2013, för sitt helhetstänk kring nyttiga fikaalternativ och rofyllda aktiviteter. Förutom att njuta av det japanska badet kan besökaren utöva aktiviteter som yoga och zenmeditation och även delta i teprovning eller sushiskola.

För ytterligare information, vänligen kontakta:Kersti Olophsdotter, pressansvarig Yasuragi Hasseludden kersti.olophsdotter@yasuragi.se. Tel: 070 - 448 57 42
Pressbilder finns att hämta på:www.yasuragi.se/press

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand