2017-10-19 09:34Pressmeddelande

Yasuragi lanserar nya TV-fria rum

null

I en tid när vi sällan kopplar ned, utan mer eller mindre konstant låter oss översköljas av intryck från olika media, har det japanska spahotellet Yasuragi valt att skapa nya hotellrum utan TV. 

För den gäst som verkligen vill ta steget fullt ut, vila hjärnan och gå in för det som ibland kallas digital detox, är 17 stycken av de 41 alldeles nyrenoverade rummen utan TV.

-Vi ser en ökad efterfrågan från våra gäster att hitta miljöer där man kan koppla bort världen för ett tag och verkligen stilla sina sinnen. Därav valde vi att inte ha fast installerade TV i en del av de nya rummen säger Madeleine Andersson, HR & Hotel Manager på Yasuragi.

Rummen ligger nära det japanska badet och är designade av Lisa Grape på Joyn Studio. De ger ett mjukt och inbäddat intryck med mörka träslag och ljusa textilier, som för tankarna till vinter och snö. Liksom övriga hotellrum på Yasuragi råder här den japanska enkelhetens princip med rena linjer, få färger i naturens kulörer och några väl utvalda designdetaljer. I de TV-fria rummen kommer det även att finnas en låda att lägga sin mobiltelefon i.

Mobilfriheten har sedan tidigare varit en viktig del av vistelsen i det japanska badet på Yasuragi. Att man nu erbjuder gästerna att utöka möjligheten att släppa det digitala för ett tag ser man som ett led i att förstärka sitt kundlöfte så att gästen kan koppla av och åka hem med ny kraft.

- Många är uppkopplade en stor del av dygnet. Vi vill ge människor en möjlighet att koppla ned och uppleva den avkoppling som då blir möjlig, fortsätter Madeleine Andersson.

Yasuragi har sedan starten 1997 haft det japanska badet som en grundsten i sitt koncept. Inspirationen till hela verksamheten kommer från det japanska, vare sig det gäller estetik, matupplevelser eller aktiviteter. Just nu bygger man om det japanska badet och förfinar restaurangkoncepten som ett naturligt steg i att fortsätta utveckla det japanska arv man har att förvalta. I tillägg till det är nu alla 191 hotellrum på Yasuragi renoverade i en stil inpirerad av japansk estetik. 1:a januari öppnar man åter för privatgäster att besöka Yasuragi.

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand