2016-12-06 10:00Pressmeddelande

Yasuragi Kids på sport- och påsklov

null

Yasuragi står för inre ro och harmoni, något som barn både behöver och uppskattar. Därför har Yasuragi varje år några veckor som är vikta för att även de yngre generationerna ska få ta del av det unika japanska konceptet. Man kallar det då Yasuragi Kids. 2017 har man valt att hålla dessa veckor på sport- och påsklov.

-Skolloven på våren handlar ofta om fysisk aktivitet och att vara ute, något som är oerhört viktigt för våra barn. Men lika viktigt är det att ta sig tid för avkoppling utan mobiler och skärmar. Under Yasuragi Kids vill vi erbjuda en plats där barn och vuxna tillsammans kan umgås och vila både kropp och hjärna. Många barn upplever dessutom besöket hos oss som väldigt spännande, då det är lite som att komma till en annan kultur säger Sunniva Fallan Röd, Vd på Yasuragi.

Förutom att njuta av det japanska badet med varma källor och japansk tvagning kan barn och vuxna pröva olika aktiviteter tillsammans. På aktivitetsschemat står bland annat familjeyoga, qigong med chiball (qigongrörelser med mjuka bollar med olika färger och dofter) och klangresa (en sagostund ackompanjerad av tibetanska klangskålar). Populärt är också pysselrummet där man kan lära sig vika origami, göra enkla kokeshidockor eller bara låta den egna kreativiteten flöda.

Sushiskola för barn
För de som vill kan man även boka sushiskola för barnen, där de får göra egen sushi tillsammans med en riktig sushikock. Kocken ger även tips och råd om hur man sedan enkelt kan göra sushi hemma med barnanpassade ingredienser. All fisk som används i sushiskolan är ASC-märkt.

Kidsbehandlingar
För alla barn mellan 8 och 15 år finns under denna period barnanpassade behandlingar att boka. Pröva till exempel japansk shiatsumassage, djupavslappnande spamassage eller kittlande fiskpedikyr.

Mat för alla sinnen
Vid frukosten serveras ett stort utbud av ekologiska varor och det finns möjlighet att pröva japanska alternativ. Lunchen serveras med milsvid utsikt över vattnet och på middagsbuffén för barnen finns självklart sushi i olika former samt andra varma och kalla läckerheter som hämtat inspiration från Japan. Det är enkla, rena smaker som barn uppskattar.

Läs mer om priser, fullständigt utbud och aktivitetsprogram på www.yasuragi.se/kids

Yasuragi Kids 2017 pågår 24 februari – 5 mars samt 13 april – 23 april

Pressbilder: www.mynewsdesk.com/se/yasuragi_hasseludden_ab

_________________________


Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 222 Mkr och drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand