2015-06-02 10:27Pressmeddelande

Yasuragi Kids – harmoni för hela familjen

null

Det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka i Stockholm är föregångare när det gäller att satsa på avkoppling och mindfulness för barn. Mellan den 1 juli och 9 augusti välkomnas vuxna och barn för tolfte året i rad till det populära sommarkonceptet Yasuragi Kids.

Enkelt uttryckt handlar Yasuragi Kids om ett tillfälle för föräldrar och barn att vara tillsammans och fylla på med ny energi för att hitta balans och harmoni igen efter ett hektiskt arbets- och skolår.

-Det japanska badet är hjärtat här på Yasuragi och barnen älskar att koppla av i de grunda källorna både ute och inne. Här finns även en pool att simma i och utomhus finns terrasser att koppla av på under soliga dagar. Men Yasuragi Kids är så mycket mer än bara bad. Här finns helt enkelt något för alla”, säger Pernilla Birging chef för det japanska badet på Yasuragi. 

Mindfulness för att minska stress
I år satsar Yasuragi Kids lite extra på övningar i medveten närvaro, eller mindfulness, som man också säger. Utomhus i den japanska trädgården finns Sinnenas stig med lekfulla övningar där sinnena övas i konsten att se, höra, lukta, känna och vara i det som är just nu. Även naturen i sig har en stressreducerande verkan.

Varje kväll erbjuds rogivande övningar i mindfulness för hela familjen med fokus på andning och uppmärksamhet på hur den egna kroppen känns. Forskning visar att regelbunden användning av mindefulness minskar stress och ökar vårt fokus. Det bidrar även till bättre sömn, ökad självkänsla och bättre kroppskännedom. 

Qi gong med Chiball för hela familjen
En nyhet för året är Qi gong där de lugna mjuka rörelserna utförs med hjälp av en mjuk doftboll. Bollen gör det lättare att hitta rätt i rörelserna och öka medvetenheten om sin kropp.

Övriga aktiviteter under Yasuragi Kids är exempelvis familjeyoga, do in (japansk självmassage) och klangresa (en sagostund ackompanjerad av tibetanska klangskålar). I pysselrummet kan barnen lära sig vika origami och bygga drakar. De som vill kan rita sitt ”själsporträtt” och hänga i Barnens Galleri.

Sushiskola för barn
Förra sommarens sushisuccé är tillbaka. Tillsammans med en vuxen får barnen lära sig att göra maki-rullar av en professionell sushikock. Kocken ger även tips och råd om hur man sedan enkelt kan göra sushi hemma med barnanpassade ingredienser.

Pris
Övernattning: Vuxen (fr. 13 år) från 1550 kr, barn (2-12 år) från 650 kr
Dag- eller Kvällspaket: Vuxen (fr.13 år) 875 kr, barn (2-12 år) 375 kr

För mer information om vad som ingår i priserna se: www.yasuragi.se/kids

_________________________


Yasuragi  erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 197 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand