2013-06-18 10:15Pressmeddelande

Yasuragi Kids firar 10 år

null

Det japanska spahotellet Yasuragi har varje sommar under tio års tid öppnat sina dörrar för barnen. Yasuragi Kids är en helt unik upplevelse för hela familjen. Mest populärt är det japanska badet. Barnen älskar att njuta av källorna både inomhus och utomhus. På altanerna finns solstolar där man fina dagar kan vila och njuta av den frukt som bjuds från buffén. I sommar introduceras även rawfoodgodis på spamenyn.

Aktiviteter för alla
Under Yasuragi Kids är det lugn och ro för hela familjen som gäller, något som även barnen uppskattar. Tillsammans prövar barn och vuxna olika aktiviteter. På aktivitetsschemat står familjeyoga, do in (japansk självmassage) och klangresa (en sagostund ackompanjerad av tibetanska klangskålar). Populärt är också pysselrummet där man kan lära sig vika origami, bygga drakar eller bar låta den egna kreativiteten flöda.

-Vi är oerhört glada och stolta att Yasuragi Kids blivit ett självklart resmål för många familjer under sommaren. Vi har nog varit lite före vår tid i att erbjuda barn den här formen av avkoppling. Glädjande nog ser vi genom barnens kommentarer att de gillar att ta det lugnt och pröva lite annorlunda saker. Ofta är det nog vi vuxna som tror att barnen behöver stoj och stim, men här ser vi att bara de får möjlighet så är det barnen som är mästare på att koppla av. Vi vill vara en kraft i samhället som visar på hur vi kan få de yngre generationerna att må bra säger Anna Spjuth, VD på Yasuragi Hasseludden.

Empatisk kommunikation
En av nyheterna i år är ett samarbete med SoulBuddy, ett verktyg i form av övningar för barn som grundar sig på empatisk kommunikation vilket handlar om uppmärksamhet och hänsyn kring vad som är viktigt för mig själv och andra. Övningarna har även inslag av mindfulness, som är ett sätt att minska stress och öka sin medvetna närvaro.

-Vår erfarenhet är att många barn och ungdomar behöver mer stöd i att hantera svårigheter i vardagen. Stress och sömnsvårigheter går allt lägre ner i åldrarna och vi vill bidra till att ungdomar får det stöd de behöver för att må bra säger Sophie Lööf Mårtensson som står bakom SoulBuddy.

Behandlingar för barn
Förutom det vanliga behandlingsutbudet finns under denna period barnanpassade behandlingarna för alla mellan 8 och 15 år. Pröva t ex klangmassage, shiatsu eller fiskpedikyr.

Mat med japansk touch
I restaurang Tokyo serveras barnvänlig mat med smaker från Japan. Lunchen kan njutas på altanen med utsikt över fjärden. Under hela vistelsen bär både barn och vuxna en yukata, japansk bomullsrock, som de sedan får ta med sig hem som minne. De japanska tecknen på yukatan betyder lycka och glädje och det är just vad Yasuragi Kids handlar om.

Yasuragi Hasseludden är ett japanskt spa beläget 20 minuter från Stockholms innerstad. Vanligtvis har man en åldersgräns på 16 år, men under sommarmånaderna tar man tillfället i akt att erbjuda även de yngre en möjlighet till avkoppling och äventyr.

Läs mer om priser, fullständigt utbud och aktivitetsprogram på www.yasuragikids.se

Yasuragi Kids pågår 20 juni - 18 augusti 2013.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand