2016-06-22 09:32Pressmeddelande

Yasuragi Kids – en resa till en annan värld

null

Den 27 juni – 7 augusti öppnar det japanska spahotellet Yasuragi återigen sina dörrar för barnen. Sommarveckorna kallas Yasuragi Kids och är en unik upplevelse för hela familjen. Här finns lugn och möjlighet att verkligen vara närvarande med sina barn, upptäcka och få ny kunskap. Det ligger inte långt borta, men det är en resa till en annan värld. Nytt för i år är en egen bikupa som ska lära barnen mer om bin och varför de är så viktiga.

Att få bada på samma vis som man gör i Japan är ett äventyr i sig. Den japanska tvagningen och källorna utomhus i skogen är något som de allra flesta uppskattar, oavsett ålder. Yasuragi ligger, cirka 20 minuter från Stockholms innerstad, vackert beläget i tallskogen med utsikt mot Stockholms inlopp. På Yasuragi finns även en stor pool och härliga altaner att njuta på när solen tittar fram. Under Yasuragi Kids är den vanliga åldersgränsen på 16 år borttagen för att kunna erbjuda de yngre en möjlighet till avkoppling.

Barn och vuxna tillsammans
Förutom baden finns spännande aktiviteter för hela familjen som både lugnar och ger mer energi – qigong med chiball, familjeyoga, klangresa och olika mindfulnessövningar är några exempel. I det japanska pysselrummet kan den som vill bygga sin egen drake, göra en kokeshidocka eller lära sig vika origami. I år utökas även den populära sushiskolan för barn, där de får göra egen sushi tillsammans med en riktig sushikock.

De som vill kan rita sitt ”själsporträtt” och hänga i Barnens Galleri. Utomhus i den japanska trädgården kan barnen gå på Sinnenas stig – en lekfull övning i mindfulness där sinnena övas i konsten att se, höra, lukta och känna.

En nyhet för i år är att Yasuragi har premiär för sin första bikupa. Barnen kommer att kunna delta i en lärorik och spännande visning där de får se hur bina arbetar och lära sig mer om dessa viktiga insekter.

- Vi vill vara en plats där människor kan hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd. Att få erbjuda vuxna och barn att tillsammans koppla av och på ett lekfullt sätt lära sig nya saker är något som vi värnar om varje sommar. Det är viktigt att vi tar oss tid att vara fullt närvarande med våra barn. Yasuragi Kids handlar om att vara tillsammans, bortom mobiler och skärmar, säger Sunniva Fallan Röd, Vd på Yasuragi.

Behandlingar för barn
Förutom det vanliga behandlingsutbudet finns under denna period även barnanpassade behandlingar för alla mellan 8 och 15 år. Pröva till exempel japansk shiatsumassage, djupavslappnande spamassage eller kittlande fiskpedikyr.

Mat för alla sinnen
Vid frukosten serveras ett stort utbud av ekologiska varor och det finns möjlighet att pröva japanska alternativ. Lunchen serveras med milsvid utsikt över vattnet och på middagsbuffén finns självklart sushi i olika former samt andra varma och kalla läckerheter som hämtat inspiration från Japan. Det är enkla, rena smaker som barn uppskattar.

Läs mer om priser, fullständigt utbud och aktivitetsprogram på www.yasuragi.se/kids

Yasuragi Kids pågår 27 juni - 7 augusti 2016.

_________________________


Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 222 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand