2018-06-21 09:19Pressmeddelande

Yasuragi Kids - tillsammanstid för stressreducering

null

Vad är det vi många gånger längtar mest efter? Barn och deras föräldrar, och andra för barnet viktiga vuxna, får inte alltid den tid tillsammans som de både behöver och längtar efter.

Det japanska badhotellet Yasuragi, i Nacka utanför Stockholm, har tagit fasta på detta ända sedan de startade sitt familjekoncept Yasuragi Kids. Under sommaren öppnar man upp sin populära anläggning även för de yngsta. Under Yasuragi Kids är alla åldrar välkomna och man anpassar verksamheten efter barnen. Grunden i Yasuragi handlar om att få koppla av och lugna ned nervsystemet, något som även barn behöver idag.

Tillsammans är bästa sättet att minska stress

-Under Yasuragi Kids vill vi erbjuda en plats där barn och vuxna tillsammans kan umgås och vila både kropp och hjärna. Hos oss stänger man av mobiler och skärmar för att uppleva den så viktiga närvaron och närheten. Forskning visar att när vi är tillsammans med våra allra närmaste så sjunker stresspåslagen påtagligt och hjärnan får den vila och återhämtning den så väl behöver säger Sunniva Fallan Röd, VD på Yasuragi.

Förutom att njuta av det japanska badet med varma källor ute i naturen och andra härliga möjligheter till avkoppling som kolsyrebad, ångsaltbastu och bergrumsbad kan barn och vuxna uppleva spännande aktiviteter som sushiskola, familjeyoga och klangresa.

Enkelhetens lov

På Yasuragi råder enkelhetens lov. Packa lätt och kom som du är. Precis som på ett japanskt onsen, en anläggning i anslutning till en varm källa, så får man här en yukata. Det är en japansk bomullsrock gästerna bär som sin klädedräkt under hela sin vistelse, ingen stress med ombyten. Även barnen får en egen att behålla som minne vid hemfärd.

Japanska skogsbad

-En nyhet inför årets Yasuragi Kids är skogsbad, övningar i närvaro ute naturen. Japanerna kallar det Shinrin-yoku, något det forskas intensivt om. Det sänker bl a våra stresshormoner, ökar koncentrationen och stärker immunförsvaret. Dessutom är det lekfullt i all sin enkelhet kommenterar Calle Strandh, Bad- och aktivitetschef på Yasuragi.

Yasuragi ligger vackert inbäddat i naturen med en slående utsikt över vattnet och Stockholms inlopp från altanerna. Här kan man sitta och njuta av sommarvärmen och se solen gå ned i horisonten. Ute i den japanska trädgården finns Sinnenas stig och ett utegym för de äldre barnen att testa sina krafter i.

För kropp och kreativitet

Att koppla av är en del av Yasuragi Kids, men det handlar också om att ha roligt tillsammans och bara få vara bortom tävlingar och prestationer. För alla barn mellan 8 och 15 år erbjuds barnanpassade behandlingar. Här kan de koppla av med en ansikts- eller huvudharmoni alternativt prova den japanska massagen Shiatsu. I pysselrummet kan man låta den egna kreativiteten flöda och inspireras av japanska konstarter som origami och kalligrafi.

Och inte att förglömma, hela Yasuragi är för många barn som att komma till en annan värld, en liten bit av Japan.

Kom över dagen eller stanna över natten. Yasuragi Kids pågår 1 juli – 12 augusti.

Läs mer och boka direkt på www.yasuragi.se/kids

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand