2016-10-05 10:10Pressmeddelande

Yasuragi investerar i nya miljöer

null

Nu har det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi i Nacka renoverat 76 hotellrum, i två olika korridorer. Bakom designen står prisbelönta arkitektbyrån White Arkitekter som hämtat inspiration från naturen utanför, för att skapa ytterligare lugn.

Med mycket trä, naturliga material som linne och skinn samt omsorgsfullt utvalda detaljer i keramik och metall får rummen en omfamnande känsla. Golven består av rökt ek och FSC-märkt Sapeli mahogny återfinns i både panel ochsnickerier. Kulörerna i den ena hotellkorridoren går åt det tallbarrsgröna, medan den andra har blågrå toner som för tankarna till saltsjön, vilken alla rum har utsikt mot.

-Vi är oerhört nöjda med förvandlingen av dessa rum. De understryker verkligen den känsla vi vill att våra gäster ska uppleva här hos oss – inre ro och harmoni. White Arkitekter har sedan tidigare ombyggnationer lärt känna vårt koncept ochhar in i minsta detalj förenat det japanska med modern hotellkomfort, säger Madeleine Andersson, Hotellchef på Yasuragi.

Designdetaljer med japansk prägel

Den japaninspirerade kroken i stengodslera, som är typiskt för japansk keramik och som är speciellt framtagen för Yasuragi. Varje krok är unik och gjord för hand av konsthantverkaren Gustaf Nordenskiöld, en designer med stort intresse för samspelet mellan människa och objekt.

Det lilla fatet invid sängarna, från Stockholmsbaserade designkollektivet Navet, är en speciellt uttänkt plats för vattenglas, telefon och ägodelar. Panelen, shojiskärmarna för fönstren och garderoberna som är fästa i taket är alla element inspirerade från den japanska estetiken.

”Fuji” i ny kostym

Yasuragi har även gett sin största möteslokal ”Fuji” ett nytt ansikte. För att återigen förstärka närheten till naturen har Yasuragi bytt färgställning i den 428 kvm stora lokalen. Färgerna går i grått, brunt och grönt, vilket skapar en känsla av att naturen utanför de stora väggfönstren fortsätter in i lokalen. Lokalen har fortsatt möjlighet att skapa rum i rummet med hjälp av trådgardiner i taket som lätt går att flytta. Den populära lokalen används till allt från modevisningar och utställningar till galamiddagar och kongresser. I biosittning tar rummet 400 personer.

_________________________


Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 222 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi  öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand