2008-02-18 12:35Pressmeddelande

Yasuragi Hasseludden serverar ekologisk frukost.

null

Den japaninspirerade anläggningen med hotell, mötesfaciliteter och japanskt spa belägen 20 minuter utanför Stockholms innerstad tar nu ännu ett steg mot att öka sitt miljöansvar.

Vd Lars Sandberg kommenterar:
"Naturligtvis vill vi ge våra gäster det allra bästa. Ett sätt att göra detta är att vi nu kan erbjuda dem ett helt ekologiskt frukostalterantiv. Vi vill kunna bjuda våra gäster på hälsosam mat som är prodducerad med ett minimum av onaturliga tillsatser. De ekologiska produkterna är dessutom mer livsbefrämjande både för miljö och djurliv."

Redan under hösten installerade Yasuragi Hasseludden bergvärme för att minska användningen av eldningsolja. Anläggningen som är 20.000 kvadratmeter innefattar hotell, konferensfaciliteter och ett japanskt bad med varma källor såväl utomhus som inomhus.

Förbrukningen av eldningsolja har nu minskat från ca 285 kubikmeter olja till ca 40 kubikmeter. Det är en minskning med hela 86%.

Den el som förbrukas på Yasuragi Hasseludden köps av det norska bolaget Ishavskraft med en garanti att den till 100 % kommer från förnyelsebara energikällor.

Fakta Yasuragi Hasseludden:
Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och varma källor både utomhus och inomhus, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter.
Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter 140 Mkr och drivs av Choice Hotels Scandinavia AS


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand