2007-10-24 17:39Pressmeddelande

Yasuragi Hasseludden satsar på miljövänlig uppvärmning.

null

Den japaninspirerade anläggningen i Saltsjö-Boo utanför Stockholm installerar
bergvärme för att minska användningen av eldningsolja.
Anläggningen som är 20.000 kvadratmeter innefattar hotell, konferensfaciliteter och ett japanskt bad med varma källor såväl utomhus som inomhus.

Förbrukningen av eldningsolja kommer att minska från ca 285 kubikmeter olja till ca 40 kubikmeter. Det är en minskning med hela 86%.

-Detta är ett viktigt led i vår satsning att göra hela anläggningen mer miljövänlig säger
Vd Lars Sandberg. Det sänker våra kostnader, men är framför allt ett sätt för oss att ge vårt bidrag till en bättre miljö fortsätter Sandberg.

Den el som förbrukas på Yasuragi Hasseludden köps av det norska bolaget Ishavskraft med en garanti att den till 100 % kommer från förnyelsebara energikällor. Fortum är leverantör.


Fakta Yasuragi Hasseludden:
Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och varma källor både utomhus och inomhus, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter.
Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter 140 Mkr och drivs av Choice Hotels Scandinavia AS


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand