2013-03-25 16:39Pressmeddelande

Yasuragi Hasseludden prisad för Bästa Spakonferens

null

Hotell-, spa- och mötesanläggningen Yasuragi Hasseludden har fått utmärkelsen Bästa Spakonferens i SpaStar Awards 2013 som delades ut på TUR-mässan i Göteborg i fredags.

Motiveringen lyder:"Rawfoodpauser och yoga ger energifyllda konferenser som bjuder in svenska folket till spavärlden."¨

Florence Cardell, Marknad- och försäljningschef  på Yasuragi Hasseludden mottog priset och framhöll samtidigt att Yasuragi ligger i framkant när det gäller att tillgodose behoven hos framtidens möteskunder.

Det är med stor glädje vi tar emot priset som Bästa Spakonferens. Yasuragi har i 15 år legat i framkant när det gäller att skapa bra möten för företag. En av framgångsfaktorerna är att vi vet hur viktigt det är att hitta en balans mellan arbete och avkoppling även när man har externa möten. Extra roligt är det med tanke på att vi precis öppnat vår nya mötesavdelning, som nu är ännu mer inspirerad av det japanska och där det finns ett rum för varje typ av möte, säger Florence Cardell.

Många företagskunder har vittnat om hur deras möten blivit både mer effektiva och mer kreativa då de förlagt sitt möte på Yasuragi. Människor blirofta mer klartänkta, bättre lyssnare och tydligare kommunikatörer när man får möjlighet att komma ned i varv .

På Yasuragi finns många olika sätt att koppla av.  Det japanska badet med sina varma källor och stillsamma tvagning är en viktig del i detta sammanhang. Yasuragi har även en mängd olika aktiviteter som erbjuds företag beroende på vad man önskar. Här finns exempelvis yoga, zenmeditation och ”do in”, men även matlagningsaktiviteter, som till exempel sushiskola.

Den nya ”Rawfoodpausen” är ytterligare ett steg i den fortsatta utvecklingen mot att tillgodose framtidens medvetna möteskunder. Kallskänkorna på Yasuragi har gjort en stor satsning på att ta fram ett nyttigt fikaalternativ. Grunden är rawfood, med inslag av japanska smaker. Här finns bland annat choklad- och kaffebollar med torkad frukt, fruktsallad med rårörda bär, sesam- och honungsrostade nötter, nybakade småbröd med rawfoodkräm, säsongens juice och nyttiga smoothies. Självklart serveras också ekologiskt kaffe och te.

Vi seratt det finns en tydlig  trend även inom mötesvärlden att förstå vikten av att ta ansvar för sitt eget och sina anställdas välmående. Det känns bra att kunna leda denna trend framåt ett steg till, säger Florence Cardell.


_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand