2008-04-08 09:35Pressmeddelande

Yasuragi Hasseludden på Nordiska trädgårdar

null

För tredje året i rad är Yasuragi Hasseludden inbjuden att skapa en idéträdgård på Nordens största trädgårdsmässa, Nordiska trädgårdar.

I år kommer presenterar man en japansk stenträdgård där besökarna själva kan få pröva hur meditativt och glädjefyllt det kan vara att kratta en japansk stenträdgård.

Yasuragi Hasseludden är just nu i full färd med att färdigställa den första etappen av projektet Vandringen- och stillhetens trädgård som anläggs i skärgårdsnaturen i anslutning till anläggningen.
I sommar kommer gästerna att kunna njuta av naturens stillhet vid den sk Rundillen, en plats för både aktivitet och kontemplation. Den femhundra kvadratmeter stora altanen står redan nu färdig. Här kan sommargästerna äta lunch eller ta en drink med en magnifik utsikt över Höggarnsfjärden.

Kom till Nordiska trädgårdar monter A04:220 så berättar vi mer om Yasuragi Trädgård och vad vi erbjuder under sommarmånaderna.

Fakta Yasuragi Hasseludden:
Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Det finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restuaranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 145 Mkr och drivs av Choice Hotels Scandinavia AS

Yasuragi ligger i ett naturskönt område bara 20 minuter från Stockholms innerstad. Byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Anläggningen är gråbrun och långsmal, och ser nästan ut som den har vuxit upp ur gråberget. Vatten är utan tvekan Yasuragis element. Nästan alla rum har en hänförande utsikt över Höggarnsfjärden. Även då man njuter i utomhuskällan ser man havet mellan träden.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand