2013-12-03 13:09Pressmeddelande

Yasuragi Hasseludden först i Sverige med att erbjuda Sauna Yoga®

Sauna Yoga, eller bastuyoga är enkla, effektiva yogaövningar som utförs sittande i en bastu som håller en ungefärlig temperatur på 50 - 55 grader. Passet är 40 minuter. Yogapositionerna stärker bålen och nedre delen av kroppen samt ger mer flexibilitet i ryggrad, höfter och säte. Övningarna i kombination med den milda värmen från bastun hjälper kroppens ämnesomsättning, reducerar stress och många upplever att de får bättre sömnkvalitet.

Sauna Yogan har inte helt oväntat sitt ursprung i Finland och har där snabbt blivit väldigt populär. Tiina Vainio som utvecklat konceptet har i grunden en magisterexamen i journa- listik och sociologi och har i över 14 år arbetat med Les Mills träningsprogram. Idag finns Sauna Yoga i flera europeiska länder och är en licensierad gruppaktivitet.

-Det är med stor glädje vi nu lanserar Sauna Yoga i Sverige. Jag blev så glad när Yasuragi kontaktade mig för att pröva Sauna Yoga. Vilket ställe kan vara bättre än Yasuragi för detta. Den vackra avskala- de miljön, stillheten och inte minst den nya fina bastun med utsikt över tallarna berättar Tiina Vainio, grundare av Sauna Yoga.

Sauna Yoga på Yasuragi kommer att utföras i den nya bastun som är belägen ute på altanen och som har ett panoramafönster. Dagsljuset och närheten till naturen ger en extra dimension till aktiviteten. Efter passet erbjuds gästerna en smoothie från Rawfood- baren i viloloungen. Sauna Yoga kan bokas av gästerna på Yasuragi från januari 2014.

-Sauna Yoga är som gjort för Yasuragi. Tystnad och enkelhet är något som både Yasuragi och Sauna Yoga har gemensamt. De enkla rörelserna gör att alla kan vara med, även om det är första gången man gör yoga. Och det är en perfekt aktivitet för alla som upplever spänningar i axlar och nacke. Vi kommer att erbjuda aktiviteten både för privatgäster och för våra företagskunder. säger Jimmy Myhrinder, Spachef på Yasuragi.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand