2015-04-21 16:05Pressmeddelande

Yasuragi har fått utmärkelsen Årets Spakök i Spa Awards 2015

null

Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi på Hasseludden utanför Stockholm har fått utmärkelsen Årets Spakök i Spa Awards.

Motiveringen lyder: ”Yasuragi tar etik och hållbarhet ett steg längre i en varierande mångfald av japaninspirerande matkoncept.”

- Mat och dryck är en central och viktig del av upplevelsen på Yasuragi. Under det senaste året har vi utvecklat vårt starka hållbarhetsarbete genom att skapa Matevolutionen, ett koncept för att utvecklas inom ramarna för hållbar mat och dryck. Vi är otroligt glada över att vårt arbete har uppmärksammats genom det här priset. På så sätt kan vi visa att man kan ta hälsa och välbefinnande ett steg längre kommenterar Daniel Pettersson, Food and Beverage Manager på Yasuragi.

I Matevolutionen har Yasuragi formulerat tydliga ställningstaganden för att skapa ett hållbart kretslopp av duktiga leverantörer, hållbara råvaror samt en minimerad och effektiv avfallshantering. Det handlar i grunden om att ta ansvar för en hållbar nutid och framtid, för gästernas fysiska hälsa samt för jordens resurser.

Några av de åtgärder man redan vidtagit för en mer hälsosam och hållbar framtid är exempelvis en köttfri dag i veckan då varken kött eller fågel serveras under hela dygnet. Inte heller under luncherna på lördagar och söndagar serveras kött och i personalmatsalen är det vegetarisk torsdag, då inget kött, fågel eller havsmat serveras. På Yasuragi serveras även KRAV-märkt frukost och härtappat vatten, palmolja används överhuvudtaget inte. Viktigt är också att påverka sina leverantörer att ta fram ekologiska och hållbara matalternativ på marknaden.

- Det här är förändringar vi gör internt och som inte alltid syns så mycket utåt. Vi gör det för att vi tror på att alla, oavsett var vi befinner oss, måste vara del av förändringen för att möjliggöra en hållbar framtid. Att gräva där man står är det som ger ringar på vattnet och skapar förändringar. Vi stannar inte här utan fortsätter kontinuerligt att förbättra och utveckla för att skapa nästa steg i evolutionen kommenterar Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

Yasuragi erbjuder sina gäster flera olika restaurangkoncept, som restaurang Tokyo och nordens största Teppanyaki. I spaloungen serveras hälsosam rawfood till besökarna i det japanska badet. Här finns även japansk Kaiten-zushi, sushi serverad på ett rullband. Mötesgäster på Yasuragi serveras nyttig energipaus av energigivande rawfood och ekologiska produkter istället för traditionell fika.

- Med detta arbete hoppas vi kunna inspirera och påverka andra, våra medarbetare, våra gäster, våra kollegor i branschen och företag generellt att ta ansvar för en hållbar utveckling in i framtiden avslutar Daniel Pettersson.

Yasuragi har tidigare fått utmärkelsen Årets Spakonferens 2013 och Årets Spa 2014 i Spa Awards. Vinnarna i Spa Awards utses av en jury i samarbete med referensgrupp och konsumentpanel.

FOR ENGLISH see attached document below

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 197 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand