2008-09-26 16:16Pressmeddelande

Sveriges bästa Spa

null

"För en konsekvent spaupplevelse av harmoni och frid i samklang med miljön" har Yasuragi Hasseludden blivit utsett till Sveriges bästa Spa. Det är tidningen Leva som kartlagt och besökt 29 spa-anläggningar över hela landet och jämfört de fyra hörn-stenarna inom Spa; mat, träning, vila och behandling.

Enligt undersökningen är Yasuragi den anläggning som kunde bjuda på absolut störst spaupplevelse, innovativt och med stor ekofaktor. "Det japanska badet i Nacka strax utanför Stockholm har med sin speciella själ knockat redaktionen."

Tidningens motivation till utmärkelsen: "Yasuragi var först med att konsekvent hålla en egen tydlig profil och har sedan starten hela tiden utvecklat konceptet. De har också ett ambitiöst och genomtänkt miljöarbete som bidrar till att göra dem till en Leva-vinnare."

-Vi är både stolta och glada över resultatet och ser detta som ett bevis på att vår strävan att utvecklas mot såväl det japanska som det ekologiska är en framgångsrik väg säger Michael Larkner, marknadschef på Yasuragi Hasseludden.

De senaste två åren har Yasuragi Hasseludden valts till den bästa spaanläggningen i Stockholm i undersökningen "Storstockholm idag" där stockholmarna röstat fram sina favoriter i en stor konsumentundersökning.

Sveriges Bästa Spa 2008 enligt undersökningen: 1. Yasuragi Hasseludden, 2. The Spa Tylösand, 3. Varberg Asia Spa, 4, Selma Spa+ (med samma ägare som Yasuragi), 5. Varbergs Kurort. Undersökningen presenteras i sin helhet i nr 10/2008 av tidningen Leva.

Fakta Yasuragi Hasseludden:

Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 145 Mkr och drivs av Choice Hotels.

För ytterligare information, kontakta:

Michael Larkner, marknads- och försäljningschef,

Tel 08-747 61 59, 070-648 10 33, michael.larkner@yasuragi.se, www.yasuragi.se


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand