2007-11-09 16:13Pressmeddelande

Sushinyheter på Yasuragi Hasseludden

null

Yann Sahlén till final i Sushi-SM
För andra året i rad är Yann Sahlén från Yasuragi Hasseludden i final i Sushi-SM.
Vid sushi-SM 2006 kom han på tredje plats och i år är han återigen en av fyra finalister. Till vardags är Yann sous-chef i Teppanyakirestaurangen på Yasuragi Hasseludden.

-Vi är mycket stolta över att för andra året i rad vara representerade i finalen av Sushi-SM vilket visar att vår sushi håller en mycket hög kvalitet. Vi önskar Yann lycka till i finalen, säger Michael Larkner Marknads- och försäljningschef på Yasuragi Hasseludden.

Sushi på löpande band
En av höstens nyheter på Yasuragi Hasseludden är Kaiten-zushi. Här serveras sushi på löpande band, gästerna sitter runt bandet och sushikocken står i mitten. Gästerna kan välja ut de sushibitar de önskar och man kan äta så mycket man vill (man betalar per par). Kaiten-zushi är en vanlig företeelse i Japan.

Sushiskola
Förutom att avnjuta en av Sveriges bästa sushimåltider kan man numera även lära sig att göra sushi på Yasuragi Hasseludden.
Sushiskolan är en av aktiviteterna för helggäster på Yasuragi. Under en timmes introduktion får man lära sig allt från hur man behandlar riset med respekt till hur en perfekt makirulle tillverkas. Vill man ha fördjupade kunskaper i ämnet erbjuder Yasuragi Hasseludden även temahelgen Sushi på svenska där sushin tilllagas med svenska råvaror. Sushiskolan kostar 125:- per person och temahelgen från 2800:- per person inklusive övernattning i dubbelrum med frukost, Sushiskola med sakeprovning, japanskt bad, Yukata och badkläder samt middag.

Fakta Yasuragi Hasseludden:
Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 145 Mkr och drivs av Choice Hotels.

Bild: Helén Pe ur boken Sushi på svenska


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand