2012-10-18 11:01Pressmeddelande

Sushi Battle 2012 på Yasuragi Hasseludden

null

I morgon fredag är det dags för Yasuragi Sushi Battle 2012. För första gången arrangerar det populära japanska spahotellet en tävling i sushi. Två erfarna sushikockar ställs mot varandra i ett ”battle” där två kräsna jurymedlemmar avgör vem som är skickligast. De två kockarna är Yasuragis egen Yann Sahlén som ställs mot Pontus Johansson från Sushi Saiko i Malmö. Yann har en lång karriär som sushikock bakom sig och arbetar idag som souschef på Yasuragi. Nyligen var han i Japan och kom hem med mycket inspiration och ny kunskap i bagaget. Pontus, som äger hyllade Saiko Sushi, har nytänkandet som ledstjärna, men alltid med stor respekt för den japanska sushitraditionen. Bägge kockarna brinner för hantverket och ser fram emot att mötas i Yasuragi Sushi Battle, som arrangeras i samarbete med Japanska ambassaden i Sverige.

- Vi ser verkligen fram emot att få vara med om denna uppvisning i japansk matlagningskonst, säger Kumi Sato, serviceambassadör på Yasuragi Hasseludden.Tillsammans med en av Europas främsta sakeexperter, Åke Nordgren, kommer hon att leda tävlingen. 

Juryn består av Masayoshi Kazato, ordförande i Sushi World Championship och Japans ambassadör i Sverige, Yoshiki Watanabe. Förutom äran har de tävlande chans att delta i den mycket prestigefyllda World Sushi Cup 2013.

Tävlingen består av två ”battles”. I det första, ”Nigiri Sprint”, ska kockarna producera 20 stycken nigiri (sushibitar) på 10 minuter, uppdelade på två tallrikar. Jämnaste, snyggaste och godaste bitarna vinner. I del två. ”Sushi Plate”, ska kockarna under 30 min producera och presentera två tallrikar nytänkande sushi utifrån den hemliga råvarukorgen som komponerats av tävlingsledningen. I korgen finns kött, skaldjur och grönsaker. Det är svårt moment som verkligen sätter kockarna på kockarna på prov.


Yasuragi Sushi Battle 2012 äger rum på Yasuragi fredagen den 19 oktober kl 16.00-17.15 inför publik. Vill du bevaka arrangemanget? Kontakta Nenne Nestius, press- och marknadsansvarig på Yasuragi. Tel: 08-747 62 93, nenne.nestius@yasuragi.se

Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden, som i år firar 15 år, öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand