2009-05-11 08:30Pressmeddelande

Spa för barn i Stockholm

null

Lugn och ro i japansk anda för stora och små.

I sommar öppnar det japanska spahotellet Yasuragi Hasseludden åter igen dörrarna för hela familjen. Mellan den 26 juni och den 23 augusti är Yasuragi Kids öppet, den period då barn och vuxna tillsammans kan uppleva en liten bit av Japan.

YASURAGI KIDS är en helt unik upplevelse. Här kan barn och vuxna tillsammans finna lugn och ro i en miljö som är inspirerad av Japan. Här finns ett japanskt bad med varma källor både inomhus och utomhus i naturen. Badet brukar vara barnens absoluta favorit och även de tycker om att sitta och tvaga sig på det japanska viset innan de går vidare till källorna och den stora bassängen. Och tro det eller ej, även barnen uppskattar att ta det lugnt och bara vara.

AKTIVITETERNA under Yasuragi Kids är anpassade för hela familjen. Pröva den japanska kampkonsten Kendo, lär er skratta åt livet under Skrattyogan eller få en avkopplande stund med Klangresan. Nytt för i år är den nya Karaoke Loungen i Tokyostil och som kontrast en önskeceremoni utomhus i den japanska trädgården. Utomhus finns även flera stora altaner med solstolar och utsikt över vattnet. I de vackra omgivningarna kan barn och vuxna ta en promenad längs Samurajstigen där man får lära sig att använda sina sinnen till max.

BEHANDLINGAR FÖR BARN över åtta år är en annan del av konceptet Yasuragi Kids. Barn kan få den japanska massagen Shiatsu, Klangmassage, Ljusbehandling med färg och ljud, ansiktsmassage med rengöring eller en specialanpassad fotbehandling. Efterfrågan på behandlingar för de yngre ökar för varje år.

RESTAURANGEN på Yasuragi serverar mat med inspiration av japansk matlagning. I år erbjuds gästerna lunch och middag i restaurang Tokyo. Middagen består av en spännande buffé. Om du inte lärt sig att äta med pinnar så får du tips från serveringspersonalen.

PACKA LÄTT OCH RES INTE SÅ LÅNGT. Du behöver inte resa långväga för att uppleva något exotiskt. Till Yasuragi kommer man enkelt med bil, båt eller buss från Stockholms innerstad, det tar bara 20 minuter. Under vistelsen på Yasuragi får både barn och vuxna varsin yukata, en japansk bomullsrock och tofflor som används i det japanska badet, vid behandlingar, aktiviteter och även under måltiderna. Precis som i Japan ! De japanska tecknen på yukatan betyder lycka och glädje och det är vad Yasuragi Kids handlar om.

Yasuragi Hasseludden är ett japanskt spa. Vanligtvis har man en åldersgräns på 16 år, men under sommarmånaderna har man valt att ge även de yngre generationerna en chans att uppleva Yasuragi, som betyder inre ro och harmoni, dock kryddat med lite extra glädje och äventyr.

Läs om priser och fullständigt utbud och aktivitetsprogram på www.yasuragi.se

Fakta Yasuragi Hasseludden:
Yasuragi Hasseludden är ett japanskt spa som erbjuder japanskt badhus och varma källor både inomhus och utomhus i naturen, behandlingsavdelning med massage, ansikts- och kroppsvård samt aktivitetsprogram. Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger. Anläggningen omsätter 147 Mkr och drivs av Choice Hotels Scandinavia AS.

För mer information kontakta projektledare Kersti Olophsdotter
08-747 62 93 alt. 070-448 57 42, kersti.olophsdotter@yasuragi.se


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand