2015-03-30 13:45Pressmeddelande

Nu släpps Yasuragipodden om inre och yttre hållbarhet

null

I Yasuragipodden delar spännande gäster och namnkunniga medarbetare med sig av sina kunskaper och erfarenheter i syfte att inspirera till ett rikare och mer hållbart liv. Poddavsnitten läggs upp på www.yasuragi.se från och med måndag v. 14. 

Med vår egen podcast får vi äntligen chansen att förmedla all den kunskap och erfarenhet vi har på ett helt nytt sätt. I programmen diskuteras allt från urålderliga japanska traditioner till nutida forskning och lyssnarna får även konkreta råd hur man skapar ett mer hållbart liv, säger Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi.

#1 Det japanska badets hemligheter
Lär dig mer om det japanska badandets hemligheter. Kan man rengöra själen från synd?
I Japan finns en andlig aspekt av vatten som vi inte har i Sverige. Det sägs att bad i heta källor kan bota allt utom ett brustet hjärta.

Lyssna till kulturjournalisten och författaren Anette Masui, som bland annat har skrivit boken “Heligt vatten – en guide till Japans heta källor” samt Pernilla Birging, chef för japanska badet på Yasuragi.

#2 Bygg om din hjärna med meditation
Tänk att en tanke kan bygga materia i vår hjärna! Hur skulle världen se ut om alla ägnade en stund
varje dag åt meditation? Lär dig hur man mediterar och få inblick i hur du själv kan påverka ditt liv.

Lyssna till Kersti Olophsdotter som har lång erfarenhet av meditation och som under många år varit med och utvecklat konceptet Yasuragi. I programmet medverkar även vetenskapsjournalisten Marie Ryd, forskarutbildad vid KI, som idag arbetar med att summera forskning och föreläsa om vetenskapliga kopplingar mellan hjärna, mindfulness och en välmående individ eller arbetsplats.

#3 Japanska kökets mystik
Om konsten att låta råvaran tala sitt eget språk och varför japanerna lever så länge. Varför skippa köttet en dag i veckan och skapa en mat(r)evolution? Denna podcast handlar om respekt för maten, människan och vår jord.

Lyssna till Daniel Pettersson, Food&Bevarage Manager på Yasuragi och tidigare delägare i Esperanto och Råkultur. Du hör även Christer Ekelund som varit på ett flertal studieresor till Japan och som under många år varit med och utvecklat det japanska köket på Yasuragi.

#4 Modiga möten
Om att våga släppa taget för att komma på de bästa idéerna och att älska sig själv och sina medarbetare. Bra möten är ofta modiga möten där hela människan tas i beaktande. Vad ligger i det japanska uttrycket - ett möte, en chans?

Lyssna till Peppe Ekmark, chef inom MTG-koncernen och återkommande gäst på Yasuragi, som även föreläser om vikten av att leva sin dröm. Han medverkar i programmet tillsammans med Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi med mångårig erfarenhet från mötesindustrin.

#5 Hållbart – du är en del av vår framtid.

Vad är egentligen hållbarhet och hur skapar man en förändring som lever kvar? Här presenteras konkreta råd för hur man skappar ett mer hållbart företag och om hur stress faktiskt står i vägen för att göra gott för andra och världen.

Lyssna till Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi och även flitig föreläsare om hur man arbetar praktiskt med att skapa mer hållbara företag samt Jana Kruus, säljare och medlem i Yasuragis hållbarhetsråd.

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 197 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand