2007-10-11 16:30Pressmeddelande

Ljusterapi med färg och ljud, ny behandling för minskad stress på Yasuragi Hasseludden

Monokromt ljus eller monokromatiska färger, kommer från grekiskans mono croma, en färg. Det flesta färger är polykromatiska, blandade av olika färger. Men en absolut ren monokrom färg, som t ex grönt är inte en blandning av gult och blått utan det är grön färg, som färgen på änderna eller ögat på påfågelns fjäder. Det är inte en blandning utan det är rent
grönt ljus. De monokroma färgerna kan endast alstras med ljus, de kan inte målas eller tryckas. Man kan jämföra de rena färgerna med rena toner i musik.
Monokroma färger får man fram genom att man filtrerar mycket rent vitt ljus med ett interferensfilter och skär ut små delar ur spektret. Den tunna skivan av ljuset återger en ren färg. Detta innebär att cellerna i kroppen får en väldigt korrekt information. Monokromfärger har en mycket hög färgprecision och är biologiskt ekvivalent med laserljus.

Monokrom Färgterapi och Färgdomen har utvecklats av Karl Ryberg, psykolog som i över 25 år arbetat med färgterapi.

Hur går det till med ´Monokrom Färgterapi?
Gästen ligger påklädd på en behandlingssäng. En ljusprojektor placeras över ansiktet varvid gästen behandlas med helt rena färger i hela färgskalan, från ultraviolett till infrarött ljus. Gästen kan själv välja vilken färg som hon vill befinna sig i. Under hela behandlingen så ligger klienten med öppna ögon.

Vilka effekter kan man förvänta sig?
Färgerna fungerar som visuella vitaminer och har en starkt vitaliserande effekt. Färgterapi med monokromatiska färger har även en självläkande effekt för kroppen och man uppnår en fysisk och emotionell balans.

Färgterapin kombineras med ljudterapi; Sound Health, en serie utvald klassisk musik som är specialbehandlad för att skapa en stimulerande rytm och framkalla ett välgörande tillstånd för olika aktiviteter. Färgterapin är 10 min.

För mer information, kontakta:
Ewa Goos, Chef för Kyarabi (Spaavd.)
Tel: 08-747 62 77 ewa.goos@yasuragi.se

Vill du som journalist prova behandling?
Kontakta: Kersti Olophsdotter (Marknadsavd.)
Tel: 08-747 62 93 kersti.olophsdotter@yasuragi.se

Fakta Yasuragi Hasseludden: Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Där finns 162 hotellrum och sviter i japansk stil, trettio möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 145 Mkr och drivs av Choice Hotels AS


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand