Säkert
har du hört talas om kampanjen Meat Free Monday. Den startades i England för
tre år sedan, av Paul McCartney och hans döttrar, och har sedan vuxit sig allt
starkare världen över.
Tanken
är att visa värdet av att äta mindre rött kött. Kan man minska miljöpåverkan
och dessutom må bättre medan man gör det, är valet inte svårt.
Yasuragi har inspirerats av initiativet Meat Free Monday och serverar därför istället fisk, skaldjur, kyckling och en rad vegetariska alternativ på måndagar. Idén är inte att sluta äta kött helt och hållet utan att inspirera till en förändring i människors kostvanor.
”Eftersom
vi vill ge människor mer energi, inre ro och harmoni är en självklarhet för
Yasuragi att åstadkomma så lite negativ påverkan på vår omvärld som möjligt,
och att uppmuntra och inspirera människor till en mer hållbar livsstil. Köttfri
måndag är ett utmärkt exempel på vad vi vill förmedla genom vårt eget
hållbarhetskoncept Feel good, Do good –
Yasuragi for sustainable living ”, säger Caroline Strindmar,
hållbarhetsansvarig på Yasuragi Hasseludden.
Responsen
från gästerna har varit mycket positiv och Christer Ekelund, kökschef på
Yasuragi har tagit tillfället i akt. ”Vi har inspirerats till att utforska nya
och fler vegetariska och köttfria alternativ. Därför har vi inte bara köttfri
måndag också för personalen, utan en helvegetarisk dag i personalmatsalen varje
torsdag, vilket uppskattas av många i personalstyrkan!”
_________________________
Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.
Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.
Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.