2022-03-15 10:37Pressmeddelande

Johan Wijkman blir ny Chef för det japanska badet på Yasuragi

Johan Wijkman står med armarna i kors iförd blå arbetskläder från Yasuragi mot bakgrund av betongen i det japanska badet.Det japanska spahotellet Yasuragi anställer nu en Chef för det japanska badet.

Johan Wijkman blir mannen som nu tar vid för att förvalta och utveckla den del av Yasuragi som är den främsta anledningen till att så många besöker denna resortanläggning i Nacka, Stockholm.

Johan har en gedigen erfarenhet med över 20 år i besöksnäringen där han haft flera ledande positioner. Senast kommer Johan från BouleBar där han varit operativ chef för flera enheter. Johan kommer att ingå in ledningsgruppen på Yasuragi och är ytterst ansvarig för verksamheten i det japanska badet med behandlingsavdelning samt över 3000 kvm av avkopplande badupplevelser skapade för att gästen ska få återhämtning, möjlighet att stänga av den digitala världen för ett tag och åka hem med ny kraft.

- Det ska det bli oerhört spännande och kul att få bli en del av Yasuragi. Att få bevara, men också fortsätta utveckla detta unika koncept som erbjuder så många en möjlighet att koppla av. Jag är nyfiken som person och strävar alltid efter att utvecklas och lära mig nytt. En av mina deviser är “Om du frågar så kommer du att känna skam i en minut, om du inte gör det kommer du att känna skam hela ditt liv”. 

Yasuragi har under 25 års tid varit en plats dit människor kommer för att koppla av från vardagen och hämta ny energi. Stillhet, skönhet och harmoni har varit ledord ända sedan starten 1997, och det japanska badet är då som nu grundsten i konceptet Yasuragi. 2018 öppnade Yasuragi åter efter en omfattande nybyggnation av det japanska badet. Den nya miljön ritades av DAP Arkitekter som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Man har plockat upp materialen betong och trä, från byggnadens ursprungliga arkitektur av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.

- Det är med stor värme vi välkomnar Johan till oss på Yasuragi. Med sin långa erfarenhet av att leda andra i servicebranschen har vi rekryterat en person som kommer vara en stor tillgång och ge oss nya perspektiv på hur vi ska fortsätta utveckla det japanska badet kommenterar Monika Hilm, vd på Yasuragi.

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand