2013-03-06 19:08Pressmeddelande

Hederspris i World Sushi Cup till Yann Sahlén från Yasuragi Hasseludden

null

Yann Sahlén fick hederspris i World Sushi Cup som avgjordes i Chiba, Japan. Ingredienserna i Yanns tävlingsbidrag var lax, löjrom, vaktelägg, shitakesvamp och älg. Älgen rönte stor uppmärksamhet bland japanerna, som uppskattade Yanns val av smaker mycket

-Vi är oerhört glada och stolta över att ha Yann i vårt team på Yasuragi. Han tillför mycket med sin skicklighet och sitt nytänkande. Nu har vi ännu mer kunskap med oss hem som vi kan omsätta i praktiken för att kunna bjuda våra gäster på den finaste sushin säger Daniel Pettersson F&B Yasuragi Hasseludden som är på plats i Chiba Japan.

Vann gjorde Pepi Anevski - Danmark, på andra plats kom Jeff Ramsy -USA och tredje platsen gick till Takeshi Matsumoto.

Syftet med tävlingen är att dela med sig av sin kreativitet och skapa inspiration genom att visa på hur man kan använda lokala råvaror till sushi. Högt på listan står att säkerställa kvalitet- och sanitetkontroll vid sushitillverkning. Eventet är en plattform där nya trender inom sushi skapas. I Japan tar man sushi på högsta allvar och man vet att denna populära rätt har spridit sig världen över. Av den anledningen är det viktigt att säkerställa att sushi, som är en så viktig företrädare för japansk matkultur tillverkas på rätt sätt.

Precis som man vill säkerställa att de traditionella japanska kampkonsterna följer rätt principer, vill man se till att kunskaperna om sushi inte urholkas när de sprider sig över världen. På Yasuragi tar vi också detta på allvar och ser till att hela tiden bli bättre och utveckla nya koncept.

Se fler bilder och film här

_________________________


Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.


Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 25 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand