2009-11-02 14:52Pressmeddelande

Fira far på Yasuragi i japansk stil

null

Vill du göra något annorlunda för pappa på Fars dag ?

Ett hett tips är att boka en dag på det japanska spahotellet Yasuragi Hasseludden. Här kan ni i lugn och ro koppla av och umgås i det japanska badet, äta en god måltid och pröva spännande aktiviteter.
Dagen till ära erbjuder Yasuragi ett temaprogram med kampkonster. Det är en timme långa pass där ni kan välja att prova Tai Chi, Kendo eller Karate.

15.30 - 16.30 TAI CHI - YANGSTIL
Passet inriktar sig framför allt på att beskriva försvarsrörelserna i Tai Chi formen. Grundprincipen är att kropp och sinne skall fungera som en enhet. Övningarna består av långsamma mjuka rörelser som skapar ett fridfullt och meditativt tillstånd som är viktigt, inte bara för självförsvar, utan även för att klara olika situationer i vardagen.

17.00 - 18.00 KENDO
Japansk kampkonst med gamla anor, sprungen ur samurajernas svärdskonst. I dag tränas intuitivt handlande och förmågan att bevara lugnet i stressade situationer. Balans, harmoni och koncentration.

18.30 - 19.30 KARATE-DO
(den tomma handens väg) är en självförsvarskonst som utvecklats i Japan under 1900-talet och har anor från Okinawa och Kina hundratals år bakåt i tiden. Karate-do träning hjälper dig att bygga upp din muskulatur, förbättra ditt balanssinne samt stärka ditt självförtroende och skapa harmoni med dig själv.

Anmälan till kampkonsterna görs i samband med bokning av vistelse. Utan extra kostnad. Begränsat antal platser.

Traditionell rakning
Låt far uppleva en traditionell rakning. Den utförs med rakkniv, inte med samurajsvärd. Essentiella produkter med manlig karaktär används vid behandlingen.
Den professionella barberaren, Ulrich-san finns på plats 08.00-17.00
Anmälan till rakning görs på plats hos spa avdelningen. Utan extra kostnad.
Begränsat antal platser.

För bokning och mer information: www.yasuragi.se eller 08-747 64 00

 


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand