2022-05-20 11:30Pressmeddelande

Anna Westerberg blir ny Hotelldirektör för Yasuragi

Anna Westerberg, Anna Westerberg, Hotelldirektör på japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi. Anna har svart kavaj och vit blus. Hon är blond och står med armarna i kors över bröstet. Hon är fotograferad i en restaurangmiljö.Anna Westerberg, Hotelldirektör på japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi.

Anna Westerberg tillträder som hotelldirektör för Yasuragi, det japanska spa- och konferenshotellet på Hasseludden, i Nacka som ingår i Nordic Hotels & Resorts. Anna har lång erfarenhet från både svenska och internationella hotell och får nu uppdraget att ta Yasuragi till nästa nivå genom att utveckla såväl destinationen som gästerbjudandet.

Anna Westerberg har gedigen erfarenhet av hotellbranschen både från London, Zurich och på anrika hotellet The Waldorf Hilton. Hon har också många år inom Nordic Choice Hotels bakom sig både på huvudkontoret samt på hotell och kommer senast från rollen som hotelldirektör för Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Med en tidigare karriär som elitidrottare tar hon med sig en unik erfarenhet av mental träning och vikten av återhämtning.

Behovet av att få lämna den digitala sfären är idag stor. Stillhet, ro och samklang med naturen är faktorer som saknas i mångas vardag. Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi. Med starkt teamwork och vår unika position tar vi Yasuragi på en fortsatt resa in i framtiden, säger Anna Westerberg, tillträdande Hotelldirektör på Yasuragi.

På Yasuragi kommer Anna att vidareutveckla Hasseludden som en destination. Potentialen i området är enorm med sitt natur- och havsnära läge. Nordic Hotels & Resorts fortsätter att växla upp efter pandemin och har ambitiösa framtidsplaner för Yasuragi;

– Annas långa erfarenhet av att ha arbetat med starka varumärken, både nationellt och internationellt, är imponerande och hon har både insikt och det kommersiella driv som krävs för att utveckla en premium resort. Gäst- och medarbetarupplevelsen är fortsatt vår viktigaste prioritet och under Annas ledning kommer Yasuragi att gå mot nya höjder, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer för Nordic Hotels & Resorts.

Anna Westerberg tillträder sin tjänst under sommaren 2022.
Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Läs mer på www.yasuragi.se


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand