2016-11-03 09:10NYHETER

Yasuragi erbjuder utegym i vacker design av företaget Glänta

null

Den japanska spa- och mötesanläggningen Yasuragi har nu installerat ett utomhusgym i anslutning till den japanska trädgården. Yasuragi står för inre ro och harmoni, men för att finna detta är det viktigt att se till helheten, hela människan.

Fysisk träning ger inte bara en starkare kropp, det är även avgörande för att vår mentala balans. Med regelbunden träning vet vi idag att man sover bättre, får högre stresstolerans och ett ökat inre välbefinnande.

-Efter att ha letat länge på marknaden efter ett utegym som passar in i vår estetik, hittade vi företaget Glänta. Förutom den vackra designen stämde Gläntas företagsidé väl överens med våra värderingar om att träning ska vara lustfyllt och möjliggöras för alla oavsett tidigare erfarenhet, säger Jimmy Myhrinder Spachef på Yasuragi.

Träningsgläntan på Yasuragi ligger vackert inbäddad i en naturlig glänta i skogen alldeles nära den mycket omtyckta japanska trädgården. För Yasuragi är det viktigt att kunna erbjuda denna form av träning till de gäster som stannar lite längre och till de företag som ofta efterfrågar just gym. Att välja naturen som lokal för sitt gym var ett självklart val för Yasuragi, eftersom man vill ta tillvara de fördelar som frisk luft och närhet till växtlighet har på vår både fysiska och mentala balans.

-Vi är oerhört stolta att ha Yasuragi som vår första kund till våra nya och unika utegym. Yasuragi är ett företag som ställer mycket höga krav på sina leverantörer när det gäller allt från värderingar och design till hållbarhet på alla nivåer. Och tänk att efter ett skönt träningspass få slå sig ned i trädgården för en stunds avslappning och stilla meditation. Kan det bli bättre? kommenterar Magdalena Kowalczyk på Glänta Utegym.

Utomhusgymmet på Yasuragi består av sju moduler med namn som Trädet, Busken och Ekoxen. Till varje modul hör en skylt med enkla instruktioner om hur man kan använda den för att träna olika delar av kroppen. Yasuragi erbjuder dessutom vackra omgivningar med löpslingor för den som vill komplettera sin träning i utegymmet med löpning.


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand