I samband med det nya Yasuragi, öppnar nu Teppanyaki restaurangen åter upp ute på Yasuragi Hasseludden. I den japanska matlagningen är den visuella upplevelsen lika viktig som smaken. I Teppanyaki har varje bord en kock som tillagar maten på en stekhäll vid bordets mitt.
Nytillträdde Food- and Beverage Manager, Daniel Pettersson, som tidigare bl a arbetat på Esperanto, Råkultur och East har tagit ett helhetsgrepp kring den unika restaurangupplevelse som Teppanyaki är.
-Det är en restaurang i tiden. Jag vill att våra gäster skall hitta tillbaka till gemenskapen av att äta tillsam- mans och samtidigt få möjlighet att lära om mat och få inspiration. Vi ser noggrant över alla detaljer för att förfina upplevelsen och förstärka det japanska, säger Daniel.
Alla råvaror är av bästa kvalité och hanteras med noggrannhet och precision. Utmärkande för japansk mat- lagning är renligheten och närheten till råvaran.
-Vår Teppanyaki restaurang är den enda i sitt slag i Norden. Här får gästen uppleva en cross over av maten från Skandinavien och Japan. Det är enkla rena smaker och en stilren matlagning. Att få sitta ner framför kockarna, lära av dem och samtidigt få äta är en enastående up- plevelse. Njut därtill en god sake och kvällen är fulländad, säger Christer Ekelund, kökschef på Yasuragi.
Kaiten-zushi
I anslutning till restaurang Teppanyaki finns ett riktigt rullbandsshushi, ett sk Kaiten-zushi. Här beställer man sushi som i Japan. Mitt i rummet står kockarna och tillagar sushi. Vartefter bitarna blir klara placeras de ut på bandet som löper runt bordet framför gästerna.
- Vi reser ofta till Japan och skaffar oss ny kunskap och inspiration. Våra många resor har gett oss en djup inblick i det japanska köket, vilket är något jag hoppas att våra gäster upplever när de besöker oss säger Yann Sahlén, Souschef på Yasuragi, som även varit med och tävlat i World Sushi Cup i Japan 2013.
Sakebaren
I Japan, liksom på Yasuragi, är sake en given dryck till maten. Den japanska risbrygden, som vi i Sverige kal- lar sake, heter egentligen nihonshu på japanska. Sake betyder egentligen bara alkoholhaltig dryck på japanska och har en alkoholhalt på ca 14-15%. Sakebaren på Yasuragi, har inte bara Sveriges största sakesortiment, utan även en hänförande utsikt över Stockholms inlopp. Upptäck vilken variation av smaker denna japanska dryck kan erbjuda. Beställ en sakeprovning i baren, så får du lära dig mer om det som japanerna kallar “gudar- nas dryck”.
Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.