2017-06-15 09:22Bloggpost

LUGN- OCH RO SKOLAN: 3 övningar som reducerar stress

null

LUGN OCH RO-SKOLAN:

3 övningar som reducerar stress

Allt fler lever under konstant stress. Hjärnan behöver med jämna mellanrum en paus för att vi ska kunna bearbeta information, få nya perspektiv och bli mer effektiva. Tar du dig någonsin tid att bara sluta ögonen och andas?

Reducera din stress och boosta prestationsförmågan med tre enkla, men effektiva, övningar.

TRE 3-MINUTERSTIPS

1. NÄRVARANDE ANDNING

Sitt bekvämt med rak rygg på en stol och med båda fötterna i golvet. Låt axlarna sjunka ned och placera händerna i knät. Slut ögonen och ta ett djupt andetag. Följ andningen in och ut ur kroppen. Känn luftströmmen in genom näsan, genom svalget ner i lungorna och tillbaka igen. Fortsätt andas in och ut, iaktta och följ andningen. Avsluta med ett djupare andetag där du på utandningen släpper ut all luft i ett långt kraftfullt andetag.

"Det här är ett effektivt sätt att syresätta hela hjärnan och få musklerna att slappna av. Med en närvarande och djupare andning sjunker våra stresshormoner och vi kan se tillvaron klarare."

2. AVSPÄND KROPP

Stå upp med jämn balans på båda fötter och lätt böjda knän. Börja sakta vrida överkroppen från sida till sida med armarna hängande löst efter sidorna. Börja långsamt och öka sedan kraften i rörelsen. Låt gärna huvudet följa med. Låt sedan rörelsen sakta avstanna tills du hamnar i ett mittläge med jämn balans. Slut ögonen och ta ett djupare andetag där du på utandningen släpper ut all luft i ett långt kraftfullt andetag. Känn hur kroppen känns nu jämfört med innan.

En bra övning för avspänning i armar och axlar samt bättre cirkulation i bäcken, rygg och nacke. Lugnande signaler skickas till hjärnan – vi behöver inte stressa."

3. TACKSAMMA TANKAR

Sitt, stå eller ligg bekvämt. Slut ögonen och ta ett djupt andetag. Ägna en stund åt att tänka på vad du är tacksam över i ditt liv. Kanske tar du mycket för givet både gällande dig själv och den yttre världen? Den här övningen kan fördjupas med tiden och du kommer att bli allt bättre på att upptäcka allt som finns att vara tacksam för. Avsluta med ett djupare andetag och skänk dig själv en tacksamhetens tanke oavsett hur du känner dig just nu.

"Studier visar att tacksamhetsövningar gör oss mer positiva, bidrar till bättre immunförsvar och sömnkvalitet, samt gör att vi bättre hanterar stressade situationer."


Om Yasuragi Hasseludden AB

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.


KONTAKTPERSON

Kersti Olophsdotter
Pressansvarig Yasuragi
Kersti Olophsdotter
Head of Brand